Skolor, ambulanser, sjukhus, moskéer, FN-byggnader.

Hade en palestinsk grupp träffat en skola eller en kyrka/synagoga?
Då du jävlar, då hade (väst)världens samlade politikerkår ställt sig bakom massmordet.

Men när Israel använder förbjudna stridsmedel, förstör all infrastruktur.
Då blir det på sin höjd lite kritik.


Jag visste inte att en folkgrupp som palestinierna var värda så lite i våra politikers ögon.
1200 döda, en tredjedel barn, vit fosfor som skjuts mot skolor innehållande oskyldiga som bara söker skydd.


Se på den här bilden av en mor och hennes barn och berätta för mig att Israel har rätten på sin sida.

Och var så j*vla vänlig och kom inte med argumentet att Hamas gömmer sig bland civilbefolkning.
De civila får ju för helvete inte ens fly från krigszonen.


PG/BG: 90 2003-3 Märk talongen ”Gaza”.

SMS: Ge en gåva på 20 kronor ­genom att skicka texten ”RÄDDA BARNEN” till 72 950.

 


Vägg från Jinge
Rawia Jens H Ung Vänster Magnus A Ali Alliansfritt Tranås Röda Malmö Motbilder Anna Svensson Pastey Lasse DN12 SvD12 AB1234 it VG123 DBL123pingat på intressant och twingly.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Anonym

Israel har fått landet av Gud och så skall det förbli. Palestina kan inte finnas.

2009-01-17 @ 18:43:49
Postat av: Anonym

Hamas förstör för sitt eget folk. Israel gör palestinierna en god gärning när man rensar ut Hamas. Att Hamas är så sjuka att de beskjuter från FN-skolor, sjukhus och ambulanser visar bara deras rätta ansikte, att säga något annat är lögn. Hamas är en terrororganisation och saknar plats i en civiliserad värld. Världen backa upp bakom Israel!!!

2009-01-17 @ 18:51:22
Postat av: scaber nestor

Och det rättfärdigar folkmord?Bra att komma ihåg nästa gång du skyller på vad som står i Koranen.Jag har din IP-adress så jag vet vilka olika namn du går under.

2009-01-17 @ 18:53:11
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Hampus Eckerman

Hamas förstör för sitt folk? Det är Israel som förstör hela Gaza, som har bombat sönder 15% av området! Det är Israel som ockuperar Palestina, bygger bosättningar, stänger av mat, vatten, medicin och el.Och Israels vänner tycker det är rätt av IDF att skjuta på ambulanser. Israels vänner tycker det är rätt att bomba FN. Israels vänner tycker det är rätt att skjuta på Röda Korset. Israels vänner tycker det är rätt att bomba skolor.

2009-01-17 @ 18:58:47
URL: http://motbilder.se
Postat av: scaber nestor

@ det anonyma krypet.Intressanta uppgifter du kommer med, tyvärr för din del kan du inte backa upp dem med något.Att avfärda allt anat som lögn utan att ha fakta i ryggen är idiotiskt.

Men jag låter dina kommentarer stå kvar så mina läsare får se vilka personer det är som stöder det Israeliska massmordet av palestinier.2009-01-17 @ 18:59:04
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: World Traveller

Den dan ni protesterar paa gatorna mot massmord paa kristna i Sudan, Nigeria, Filippinerna, Libanon m.m, buddhister i Thailand, Hinduer i Indien och Bali, judar vaerlden oever, den dan kan man kanske ta er paa allvar. Vet ni hur maanga muslimerna har tagit doed paa i Sudan? Att se socialdemokrater och vaenstern marschera under Hizbollah, Hamas och hak-kors flaggor aer en skam foer hela Sverige.

2009-01-17 @ 19:08:19
Postat av: scaber nestor

@ World Traveller.När vi kämpar för mänskliga rättigheter så kämpar vi för att de ska gälla alla, inte bara ett utvalt fåtal.Att underkänna våra protester för att vi inte protesterar mot allt faller tillbaka på dig själv, för vad gör du förutom att gnälla?

2009-01-17 @ 19:13:34
Postat av: Mansour

Post nr:2 Har den sionistiska propagandamaskinen blåst ut resterande hjärnceller du hade eller? Förvänta dig inte någon diskussion bara.

2009-01-17 @ 19:38:05
Postat av: The questionAlla människor är lika mycket värda, men snälla prata inte om civiliserat, dom är det ända folket som vågar slåss för civilation och demokrati (palestinierna) vilka andra vågar gå motströms? det har gått för långt. Klart alla vill ju att det ska va civiliserat och demokratiskt, vissa har helt glömmt bort eller aldrig tagit reda på vad demokrati betyder... Vissa av oss som MR Anonym, varför ska vi inte vara glada vi har ju en storebro som tänker åt oss, kör in i våra huvuden att vi klarar inte av något själva, det är väl jätte snällt att han ser efter oss på detta vis:) Till och med att denna hjälper oss skydda oss från våra egna tankar ha ha... Kolla bara nu när det mass varsel folk är fullkommligt hysteriska, som en 3 åring som tappar bort sin mamma, vi klarar mer än vad vi tror vi är smartare godare än vad vi tillåter oss vara, men vi lever alla under förtryck bara att vi ser inte det och demokrati är en dröm långt borta... Nu när terrorismen kommer utvecklas ännu mer så gäller det att storebror håller oss på ännu kortare koppel och skyddar oss mer

2009-01-17 @ 20:42:07
Postat av: amalia

Men snälla ni hur fa n kan Israel göra palestinierna en god gärning av att rensa Hamas när de är över 1205 civila har mist sina liv och över 5300 skadade (många av dem är allvarligt skadade). Det verkar som att de är allvarligt fel på vissa av er här. Hur kan man ha ett hjärta att skada en medmänniska? Det är ju så hemskt. Man borde ha lite vett i huvudet och fatta att det israel gör är vidrigt och elakt. Det Hitler gjorde en gång i tiden, det upprepas av israel mot de oskyldiga palestinerna.

2009-01-17 @ 21:02:39
Postat av: Elizabeth

finns inget försvar!!!! Hur kan man bara fortsätta att "slakta" människor. Förstår inte hur israelerna tänker... Kanske jag är en "dum " svensk, men berätta då för mig varför man fortsätter att terrorisera civila, kvinnor och barn. Vore jag yngre skulle jag åka ner på plats och hjälpa till. Känner mig så handlingsförlamad!!!

2009-01-17 @ 21:16:52
URL: http://www.kvikkjokkfjallstation.se
Postat av: amalia

Elizabeth:

Jag måste erkänna att det du skrev var väldigt modigt. Önskar att det fanns fler som dig här i världen, då hade det inte funnits några krig.

2009-01-17 @ 22:48:11
Postat av: The questionIsrael inleder en ensidig vapen vila, dom kommer svara på elgivning från hamas sida, dom kommer ha kvar sina trupper i Gaza. Så vad betyder detta för dom civila människorna i Gaza? Inte ett skit, detta avtal dom skev på och kom fram till duger enbart till att torka baken med. men snart vänder det, snart får man se hur Israel gick med på vapen vila Hamas terroristerna ville inte det såklart när folket åter börjar känna avsky för dessa palestinska terrorister acceptera vad israel gjort och gå vidare kommer israel ifred kunna förtrycka och mörda, palestinier och ta deras land, fattar inte detta med Usa och Israel, dom går in för ett uppdrag men konstigt nog blir trupperna kvar i åratal!!! Detta blir interesant att se nu hur fort folk glömmer vad israel gjort och fortsetter med sitt som om inget hade hänt

2009-01-17 @ 22:55:15
Postat av: scaber nestor

Vem bekostar återuppbyggandet av Gaza?Inte Israel och inte USA, det blir väl genom frivilliga bidrag som allting byggs upp igen.

Enbart för att förstöras på nytt, det kommer väl altid att finnas en ursäkt, ett val i Israel eller en ny president.Annars kanske de ska passa på nästa gång det blir en naturkatastrof eller "terrorrattack".Både under Tsunamikatastrofen och 9/11 så passade Israel på att bomba extra hårt när nyhetsmedierna tittade åt ett annat håll.

2009-01-17 @ 23:00:07
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Junior

Man får inte blanda ihop Palestinier med Hamas, de är två olika grupper där den ena ingår i den andra.

Dessutom är det ju på det här viset, att för varje dödad palestinier kommer två nya söka sig till extrema grupper som Hamas. Så strategin att beskuta civilbefolkningen med vit fosfor och luftbriserande artelerigranater verkar ganska kotraproduktiv om det inte är utrotning man vill uppnå. (Något Israeler, eller då judar borde ha ganska god uppfattning om hur det går till)

För övrigt är det skamligt att vi fortsätter att handla med Israel. För det är det enda vi kan göra, sluta att köpa israeliska varor.

2009-01-17 @ 23:07:35
URL: http://www.metrobloggen.se/maskinjunior
Postat av: bengan

Kanske ett naivt inlägg, men. Krig är otäckt. Folk dör. Civila har dött i alla krig. Krigar man dessutom inom ett begränsat område som Gaza vore det väl konstigt om inte civila dog. Tyvärr nog speciellt svårt att se vilka som är civila och inte i Gaza där både män, kvinnor och barn kan springa omkring med gevär och skjuta.

2009-01-17 @ 23:47:54
Postat av: scaber nestor

Om man väljer att kalla det krig ja.Du har några problem med det uttrycket.1. I ett krig ska man enligt folkrätten följa vissa regler, civilbefolkningen har rätt att fly från krigszonen, vilket inte civilbefolkningen i Gaza tillåts göra.2. Röda Korset och andra hjälporganisationers byggnader och fordon får på inga villkors vis beskjutas, vilket bröts mot redan dag 1.

Israels anfall mot Gaza är inte ett krig, det förutsätter en någorlunda jämbördig motpart.En liknelse vore att påstå att Turkiets folkmord på Armenier skulle vara ett krig, men de flesta är överens om att det var ett folkmord.

"When I see a bird that walks like a duck and swims like a duck and quacks like a duck, I call that bird a duck."

2009-01-18 @ 00:12:10
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Ahmaatoo

Att använda vit fosfor i Gazas tättbefolkade områden är helt helt oacceptabelt. Det blir ett medvetet angrepp på civilbefolkningen. Så respektlöst.

För att dissktera så är ni välkommoma in på www.swepales.se

www.swepales.se som står för Svenska Palestinier i Sverige

2009-01-18 @ 05:01:40
URL: http://www.swepales.se
Postat av: Leif

Ambulanser är legitima mål om de används som militära transporter. Likaså allt annat du räknade upp.

2009-01-18 @ 10:49:16
Postat av: scaber nestor

@LeifÅterigen ett exempel på en upprepad osanning som vissa försöker få till sanning.Visa stöd för ditt påstående eller knip igen brödsaxen.

2009-01-18 @ 11:24:09
Postat av: Ina

Israel e i mina ögon mördare på oskyldiga människor och barn!Jag hoppas att världen hjälper de stackars människor,och de som kan tilllåta detta e människor utan hjärta och samvete!Jag bryr mig inte om vem e vem,om barn e judar,muslimer eller kristna!Jag bryr mig om alla för jag e en människa som tror på att allas liv e lika värda och alla ska få leva livet!

2009-01-18 @ 12:27:59
Postat av: Anonym

bengan:

snälla rara du prata inte om något du inte har kunskap om. Du visar tydligt att du är okunnig i området. Man behöver inte skriva någotbara för att visa att man finns och vill synas, när du inte vet vad du pratar om. Läs alla nyheter och lyssna till Mads Gilbert, den norska läkaren. Så kanske du får lite vett i huvudet.

2009-01-18 @ 15:19:53
Postat av: amalia

bengan:

Det var jag som skrev inlägget, men glömde skriva mitt namn för ville skicka inlägget så snabbt som möjligt. Ville även lägga till att den minsta terroristen den israeliska militären dödade var faktiskt bara sju månader gammal i sin mammas mage.

De sköt henne flera skott i magen, för atthon inte skulle föda e terrorist som sedan skulle hämnas på dem.

Fattar inte hur man kan försvara dessa omänskliga människorna, när de dödar allt och alla. vakna upp vet jag!

2009-01-18 @ 15:23:48
Postat av: amalia

jag igen... ville bara ge er ytterligare mer fakta.Två tredjedelar av Gazas befolkning är under 18 år. En miljon barn lever inspärrade på Gazaremsan.

346 barn döda

1709 barn skadade

50 000 barn svälter

Många av barnen är apatiska

Många av de som överlever kommer att vara psykiskt skadade för livet.

Så mycket våld, att inte kunna skydda sig, inte fly. Ingenstans att hämta trygghet och skydd. Det är nog den värsta situationen ett barn kan hamna i.2009-01-18 @ 15:30:45
Postat av: JanA.

Det är ju hamas fel dom vill ju ha bort judarna

det kommer aldrig att bli fred där det finns muslimer finns det nått värre än islam.

2009-01-19 @ 22:02:41
Postat av: scaber nestor

@JanA.Det var fred i regionen i 1300 år, sen kom britterna och Fransmännen.

Det var på den tiden då Palestina var uppdelat mellan 5 arabiska länder.

Och ja, det finns alltid något som är värre än religion, det är inskränkta rasister som använder Israel/Palestinakonflikten som ursäkt för att spy ut sitt hat.När det lugnat ner sig återgår ni till att hata allt som är brunare än ett mariekex.

2009-01-20 @ 07:07:34
Postat av: The questionHuvudet på spiken scaber nestor, fruktansvärt like fakta och sanning kommer från Israel älskarna, vid en konflikt finns det alltid för och emot, men nu har dom inget konkret att komma med spyr ut lite dynga sedan försvinner dom like fort som dom kom... Är faktiskt imponerad utav vissa människors förståelse och betydelse av sanningen här, härligt att se

2009-01-21 @ 20:58:12
Postat av: amalia

janadu borde då inte ta illa upp om någon kränker din religion, för de e de du gör just nu. Alla är vi människor o har lika värde, de vi tror på e faktiskt upp till varo en av oss. Det är inte själva religonen som gör oss terrorister eller vad de nu är, utan de e hur vi tolkar saker och ting. Så väx upp och behandla andra som du själv vill bli behandlad!

2009-01-25 @ 01:23:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0