Ytterligare bevis för att FRA-Lagen är onödig.

Via HAX hittar jag till National Research Councils rapport om "Sweeping Data Mining" och deras konstaterande att sådan teknik inte fungerar särskilt bra.

The authors conclude the type of data mining that government bureaucrats would like to do—perhaps inspired by watching too many episodes of the Fox series 24—can't work. "If it were possible to automatically find the digital tracks of terrorists and automatically monitor only the communications of terrorists, public policy choices in this domain would be much simpler. But it is not possible to do so."
Likt Henrik kan jag också lugnt säga att detta inte var en nyhet, detta har redan konstaterats av MI5 och berättats av bloggosfären sedan innan FRA-Lagen mobbades igenom.

Men försök få teknikanalfabeterna i riksdagen att förstå detta.
Varför skulle de börja lyssna på fakta helt plötsligt när inte ens domar i europadomstolen, drygt ett dussin remissinstanser och större delen av Sveriges befolkning räckte innan?Rekommenderas:
Hos Puckla gästbloggar Leif F.

Alla ljuger! Förr hette det att “alla politiker ljuger“, lite senare började det omfatta även “alla advokater ljuger“… Men i dagens informationssamhälle är det medierna som ljuger!

Ta bara en sån enkel sak som Ipred-lagen. Bilderna av svältande barn har bytts ut mot bilder på svältande filmakare som gråter ut i pressen om hur de inte har råd att göra filmer längre och därför behövs Ipred-lagen! Samtidigt redovisar filmbranschen rekordår för 2008, mitt i finanskrisen. Hur går det ihop? Hur rik måste en filmakare vara för att inte anses som svältande?


Centeruppropet's hemsida är uppe
.


Jens O berättar om Erik Josefssons granskning av Ipred 2.

IPRED2 omfattar straffrätt på EU nivå som ett direktiv, i stället för en enskild lag. Efter det att den drogs tillbaka som ett straffrättsligt rambeslut, efter EG-domstolens dom C-176/03 den 13 september 2005.Mer om IPRED2 tillhandahåller FFII.
Det finns mycket här att belysa, när det inte var detta som Alliansen gick till val på. Vilket i sig kan betraktas som ett brott mot, det sociala kontraktet [1], [2], [3].

[...]Vignon bygger den europeiska modellen, i motsats till t ex den nordamerikanska, på ett tydligt kontrakt mellan individ och stat, där staten/det offentliga garanterar att en rimlig välfärdsnivå kan upprätthållas - mot att individen uppfyller sin del av kontraktet, dvs arbetar och betalar skatt[...].

 

 

Axel Kronholm har tagit foton från Göteborgsdemonstrationen, fler från Sandrability och ProjektPåRiktigt.
Kdu - Göteborg bloggar om det.


Fler om FRA och övervakningssamhället.
DN, Anders Widén, Opponent, Lite av varje, Svensk myndighetskontroll, Erik Hultin, Lisa Magnusson, Calandrella, Frendo, Intensifier.Pingat på intressant och twingly.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Erik Hultin

2009-01-12 @ 15:37:13
Postat av: bjorn

Sämsta s-ledaren någonsin förstås (dom skulle valt Boström)

Kriminella, fri-och rätt (HD domen) och motarbetar Sveriges geopolitiska intressen

Om bara USA och "Indien" (arbetskraftsinvandring svt text)

=

först med outsourcing

jobbar hårt med hög moral

jfr er som fuskar, låter "idioter" göra jobbet, las, jantelagen och hånar den som vill bättre (supermoral precis)

jag vet hur det är sen "60 år i sverige" dvs skitland s ställt till medmen snart är det nog!

http://supermanmoralen.blogspot.com/

2009-01-13 @ 05:06:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0