180.000 x 50kr = 9 miljoner i månaden, det handlar om IPREDator.

Med 180.000 intressenter som är beredda att betala runt 50-lappen för IPREDator varje månad så är 60 miljoner en bra försäljningssiffra.
Även om bara 25% av intressenterna i Beta-versionen går vidare och betalar handlar det om 27 miljoner om året i omsättning och då har de hela TPB-nätverket, deras servrar  och varumärket att tillgå för reklam och att få ut budskapet om affärsmodellen.
Men det som krävs är att det finns kapital att tillgå från början, vilket TPB inte har.

Och då är även affärsmodellen för fildelningen väldigt intressant då den kan generera pengar till användaren och för artisterna som kanske slipper musikindustrin genom att distribuera direkt via TPB.

Detta har potential att bli en miljardindustri.

Om IPREDator klarar av marknadens tryck så pratar vi om en potentiel kundkrets som skulle motsvara Blizzards WoW kundbas, som idag uppgår till 12-13 miljoner konton.

12 miljoner x 50kr = 600 miljoner kronor I MÅNADEN !!

En industri som kommer upp i dessa siffrorna är mer än väl rustad att ta upp kampen med upphovsrättsindustrin.

Man kan bara ta en ideell proteströrelse så långt, sedan krävs det hårda cash och politiskt inflytande.

Det politiska inflytandet är på väg med PP som växer sig stora internationellt och nu TPB som potentiell uppdragsgivare åt ett antal lobbyister som kan gå in och motverka upphovsrättsindustrin och deras intresseorganisationer.


Iom att TPB kan ta en riktigt stor portion av distributionen runt osignade artister så kommer fler artister att bryta sina kontrakt med musikindustrin för att få ta del av den enorma kakan runt affärsmodellen, för även om de bara genererar en tiondel av den försäljning de har via musiokförlagen så får de en mångdubbelt större andel av vinsten från TPB.


Kort sagt, detta kan bli, om de sköter korten rätt och gnällrövarna kan hålla käften ett tag och faktiskt se ett par steg längre fram så kan detta bli helt avgörande i kampen om ett fritt internet.

Vill ni vara riktigt säkra på inflytande i det nya bolaget är det bara att börja köpa aktier redan nu, jag föreslår att CE och andra ledande piratpartister tar ett beslut i den riktningen, för det kommer att bli rejäl avkastning.
Men se till att köpa aktierna INNAN upphovsrättsindustrin gör det.
 
Gammelmedia:
AB, SvD, AB2, DN, IDG, AB3, AB4, DN2, IDG2, DI, Expr.
Nymedia:
Svensson, JJ.N, Satmaran, Calandrella, ClaesCrantz, Sidvind, Isak Gerson, HAX, Argast, Opassande, Anna Troberg, OMG internets.

Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Rakio

Det är väl bara TPB som är till Salu och inte alla andra undersiter/projekt så som The Video Bay och IPREDator som du tar upp?Eller vad menar du?IPREDator kan bli stort. Pengar från affären ska ju dock gå till en stifselse.

2009-07-01 @ 12:01:33
Postat av: Stefan Lakso

Det förslaget är också ett bra förslag, att göra ett aktiebolag för att komma tilrätta med problemet, på optimaldemokrati.se har vi en liknande idé men inte så avancerad form, däremot i en mer landsomfattande tvådelad form, menn alla sådana här förslag ich idér är ju bra.

2009-09-29 @ 17:32:41
URL: http://optimaldemokrati.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0