Lär skolbarn att surfa anonymt.

Karl Sigfrid producerar ytterligare ett högklassigt debattinlägg, denna gången i DN.

Här är några utdrag.

Både nätbedragare och upphovsrättsorganisationer tar till allt värre metoder för att komma åt internetanvändares privata information. Samtidigt växer skadan som privat information i fel händer kan orsaka när vi lever våra liv på nätet.
[...]
Varje elev i den svenska skolan bör få lära sig vilka anonymiseringstekniker som finns, vilken säkerhet de olika teknikerna erbjuder och hur tjänsterna används på ett effektivt sätt. Elever bör också lära sig betydelsen av att skydda sin identitet om de exempelvis vill blogga anonymt eller tipsa journalister om missförhållanden utan att riskera repressalier.
[...]
Att lära elever att använda sina grundläggande fri- och rättigheter på internet borde i dag vara lika självklart som att lära dem hur de använder sin rösträtt.


Självklart ska alla lära sig surfa anonymt, dock tror jag det blir lättare om våra politiker enas runt nätneutralitet och att yttrandefrihet och rätten till fri åsiktsbildning faktiskt står över ett särintresses ekonomi.


Fler om internet och integritet.
IDG, SvD, SvD2,
Kjellberg, Hultin, Mårtensson.

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Tricky

Som nuvarande Internetanvändare med olika betalda VPN tjänster som inte ens sparar på loggar med ett samtidigt web läsar skript som döljer ditt rätta operativssytem samt nätläsare mm funderar man ibland på hur detta ska sluta med tiden när detta kan användas något fruktansvärt fel av fel personer.En människa som kan röja väg helt utan samvete är defintivt ingen bra frantidsversion på detta Internet.

2009-07-02 @ 17:44:13
Postat av: smen

Lol, jag väntar bara på att nån idiot ska komma med ett förslag om att staten kan ställa upp med en tjänst där man koppar upp sig mot FRA via vpn, och sen är helt anonym på nätet. Det verkar ju vara integritet 2.0

2009-07-02 @ 19:03:42
Postat av: Surfa anonymt

Då ska dom surfa med http://www.vpntunnel.se :)

2009-07-15 @ 00:56:19
URL: http://www.vpntunnel.se
Postat av: Jonte

Vi kör redan med https://www.anonine.com och det fungerar klockrent!

2009-07-29 @ 11:51:44
Postat av: Mikke Larssen

Om man bara surfar på webben måste jag rekommendera http://www.goanonym.se ! har använt den proxyn länge och den är tveklöst bäst.

2009-08-21 @ 20:02:59
URL: http://www.goanonym.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0