Sjuk och fattig = skyll dig själv.

Är man sjuk, fattig och arbetslös har man tydligen inget i sjukvården att hämta under svininfluensa-pandemin.
Läs detta uttalande av SKL's Göran Stiernstedt, avdelningschef för vård och omsorg på Sveriges kommuner och landsting.

"– Man får jämför priset för en vaccination med vad en karensdag kostar. Man måste ansvara för sin egen hälsa också, det är inte bara samhället som ska göra det."

1. Göran, det förutsätter att man öht har en karensdag.
2. En influensa är inte samma sak som dålig kondition, detta är vad vi betalar skatt för, att slippa kostnader för saker vi inte kan påverka.

Men yttersta ansvaret ligger hos regeringen och ser man bara på hur sjukhus fortfarande måste spara in på personal och sjukhusplatser, trots att vi står inför en pandemi, så ser man var fokus ligger och det är inte på folket.

Är det lättare att inte anslå pengar till skydd mot svininfluensan när man själv kommer att få vaccinet gratis, vilket regeringsrepresentanter kommer att få?


Med detta sagt, hur farlig är egentligen svininfluensan i jämförelse med en vanlig influensa?
En sak är säker, vaccintillverkaren tjänar miljarder på paniken.

Pinged at Twingly, Intressant
AB, SR, SvD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Jens O

För ett halvår sedan var det ingen panik, när det var överdrivet. Nu är det brottom och panik. 8)

2009-07-16 @ 11:07:28
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: Anders H.

Kört bil i två dagar och lyssnat på radion, vilket var rätt talande. På tisdagen så diskuterades det om hur landstingen inte hade råd med så mycket vaccinationer.

Under onsdagen så diskuterades bara att man skulle få ställa in annan sjukvård för att ta hand om alla influensapatienter.Som sagt det är landstingets ansvar, att vältra över konstnaden för två veckors sjukskrivning på privatpersoner och företag är är kanske ekonomi för landstingen men helt djävla vansinnigt samhällsekonomiskt.Det är ju en himla simpel ekvation - vaccinera 90% av befolkningen så slipper vi spridningen.När ska den här svenska vaccinfabriken byggas egentligen? Varför pratar man överhuvudtaget om att det skulle vara dyrt med en massvaccinering? Kan det kosta mer än 20-30 kronor för en spruta och lite trasiga virus att fylla sprutan med?Om inte landstingen kan ta sitt ansvar, är det inte dags att avskaffa dem? Landstingen tjänar ju uppenbarligen ingenting på att vaccinera folk, medans staten och kommunerna med sina skatteuttag gör det om folk jobbar istället för att hosta, snora och ligga med hög feber i sängarna.Bah...

2009-07-16 @ 11:34:12
Postat av: Mats Espander

Sjuka drabbas inte hårdare än (i övrigt) friska av svininfluensan. Unga och arbetsföra är de som insjuknar mest. Arbetsgivarna borde vara de som finansierar sina anställdas vaccinationer och kommunen bör stå för de sämst bemedlade samt barn och gamla.www.pandemiplan.com

2009-07-16 @ 12:04:05
URL: http://www.pandemiplan.com
Postat av: [email protected]

@Mats.Skatten är redan inbetald och ditt förslag kommer att fördyra vaccinationen genom att det delas upp istället för att utnyttja en redan befintlig organisation.

2009-07-16 @ 13:54:13
Postat av: Candy

Jag tänkte också på det med karensdagen. De som inte har en karensdag då? Tror de att alla jobbar, eller? =OOm man som vänner jag har lever på socialbidrag är 300 kronor för ett vaccin jävligt dyrt och någon karensdag har de knappast eftersom de antingen är sjuka eller arbetslösa.

2009-07-20 @ 17:53:33
URL: http://eyecandy.devote.se
Postat av: InteViktigt

"–Man måste ansvara för sin egen hälsa också, det är inte bara samhället som ska göra det."Jaha din själviska jävel men om man har ett par ungar, 4 st jaha då steg priset upp till 1200:- och om man ska ha till föräldrarna oxo så blir de en sammanlgad summa på 1800:-.Va händer om man redan har det jobbigt ekonomiskt?

2009-07-23 @ 00:26:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0