Snipp snapp snut, så får alla avlyssna nättrafiken till slut.

Först skulle bara FRA få avlyssna nättrafiken på uppdrag av riksdagen och försvaret och det bara om de på ett magiskt sätt kunde skilja på inrikes och utrikes trafik utan att processa datan, något som inte ens är teoretiskt möjligt.
Men så kom alla myndigheter på hur viktigt det var att just de skulle avlyssna nättrafiken och nu verkar det som FRA 2.0 kommer att bli långt värre än FRA 1.0 någonsin hade blivit.

Polis får avlyssna nättrafiken.

SÄPO får avlyssna nättrafiken.

Och som det verkar kommer inte många strån att läggas i kors för andra myndigheter som migrationsverket och försäkringskassan (etc etc) även de ska kunna via regering/riksdag beställa avlyssning av nättrafiken.
Faktum är att fortsätter regeringen att tillåta myndigheter att få beställa avlyssning av nättrafik i den här takten skulle det inte förvåna mig om Högskoleverket kommer att ansöka om tillstånd snart....


Kom ihåg att FRA hjäpte till att spana efter ett finskt kidnappningsoffer som var dottern till Finlands rikaste kvinna, antagligen på begäran till Sveriges regering från den Finlänska diton.
Vilket gör att jag ser ett mönster, har du pengar så kryper regeringarna för dig.
Många svenska barn kidnappas av en förälder och flyttas utomlands, men där är det "tyst diplomati" som gäller, vilket bara är ett annat ord för, "vi kanske bryr oss, men först när tidningarna skriver om det".


Det är dags att de 6 folkpartikvinnorna ställer sig upp och står fast vid det löftet de avgav på hoppets demonstration den 16 september.
Riv upp, Gör Om, Gör Rätt.Och för oppositionen, nej ert motdrag räcker inte, det blir bara omskrivningar för samma laghelvete.


DEN SKA RIVAS UPP.
Försvarsunderrättelselagstiftningen ska återställas till hur den såg ut innan ni började peta i den under 2005-2006 (om inte tidigare) och sedan ska en parlamentarisk utredning ta vid.


Faktum är att jag föredrar den oreglerade verksamheten eftersom den betyder att positivt lagstöd krävs, vilket är ett långt större skydd för integriteten än den låtsasdomstol regeringen infört någonsin kommer att vara, detta eftersom det innebär att det som inte uttryckligen i lag är tillåtet, är förbjudet.(detta inlägg baseras på det jag skrev om Polisens ansökan för någon månad sedan och det är antagligen därför ni känner igen delar av det.)


Fler om FRA och avlyssning i kabel:
DN, SvD, HAX, Olof's blogg, Hultin, Klamberg, Ett Otyg, Webhackande, Fritänk, FP-Nacka,

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Smen

Högskoleverket är ju en myndighet som verkligen skulle behöva avlyssna allt på internet, för att få fast de som fuskar med läxan, och inte minst för att slå alla sär skrivare på fingrarna :)2009-07-01 @ 13:43:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0