100 miljoner till en ny scen går bra, men pengar till lärare finns inte.

DN kultur läser jag att Operan behöver en tillfällig scen det halvåret som man ska renovera Operahuset.
Istället för att använda en befintlig scen i närheten så lägger Stockholms stad ut 100 miljoner för att iordningsställa en gammal gasklocka.

Sedan läser jag att SKL (kommun-och landstingsanställdas förbund) lägger 2 miljoner kronor på studieresor (ab).


Samtidigt läser man att det inte finns pengar till lärare eller sjukvårdspersonal ute i kommunerna.. (ab, ab2,)

Hur kommer det sig att det finns pengar för något fåtalet utnyttjar, men när det kommer till något som kommer en större mängd personer till nytta så pekar alla på finanskrisen och att de inte har råd?

Samma mentalitet som hos bankdirektörer och generaldirektörer av alla de slag.
När kris slår till skor de sig själva av de sista slantarna för att sedan kräva mer pengar från skattebetalarna.


Jag har inget mot Opera eller att man måste vidareutbilda personal även på SKL, men det finns utbildningsfilmer att hyra och andra scener att tillgå för en bråkdel av pengarna.Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: D

Det du ägnar dig åt när du infantilt ställer ett operahus mot lärarlöner - det kallas populism. Kulturen är verkligen ingen tung kostnadspost i samhället, vilket du skulle inse om du inte var så förblindad av hat mot den kulturella sektorn.Känner du dig verkligen så liten i förhållande till de fria konsterna? Då är du att beklaga.

2009-03-21 @ 13:00:32
Postat av: scaber nestor

Det jag ser är utgifter på ett område när det samtidigt ställs av personer som räddar liv på ett annat.

Men ditt argument att jag skulle vara förblindad av hat mot den kulturella sektorn är dumt på en så grundläggande nivå att jag funderar om du aktivt måste tänka "andas in, andas ut" för att öht överleva.

2009-03-21 @ 20:54:15
Postat av: Daniel

Det går inte att ställa utgifter emot varandra på ett så enkelt sätt. Operan är ofta behånad av "vanligt folk" som undrar varför de ska betala skatt för nåt de aldrig använder - men de analyserar sällan djupare än så.

Frågan är om det inte är dyrare för en världsstad som Stockholm att INTE se till att det finns ett kulturutbud värt namnet. Även om Operan "i sig" är en utgiftspost för Stockholm så måste det vägas mot vilka inkomstförluster för staden det skulle innebära att INTE ha en riktig opera. En stad med bara "svenssonkultur" som hockey, bio och musikaler räcker inte långt för att attrahera högutbildat, välbärgat folk till besök, boende och affärer. Det är denna kategori invånare och besökare som alla orter kämpar om att attrahera - kulturkostnaderna måste jämföras med vad det skulle innebära att förlora dessa invånare och besökare.

2009-08-18 @ 11:23:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0