ACTA-Avtalet, Det rör på sig + Amerikanska lobbyister i Bryssel.

Idag behandlas min begäran i näringsutskottet om tillgång till ACTA-Avtalet, det kan nästan anses som klart att jag blir nekad.
Men jag har fått tips från några håll om hur jag ska gå vidare.

Bla fick jag detta tipset från signaturen "Reporter"

Hej! Jag använder ibland offentlighetsprincipen i jobbet (jag är reporter) och har ett tips. Ibland jävlas myndigheterna med en, och påstår att en handling inte kan lämnas ut på grund av sekretess - trots att det bara är en enda mening så lämnar de inte ut något alls. Därför är det listigt att begära ut "handlingen i de delar som är offentliga" - det vill säga de blir tvungna att sätta sig och gå igenom ord för ord och stryka över just det som är hemligt. (Och sedan överklagar du förstås till kammarrätten. :-))


Vi fick se i kulturnyheterna varningar från IT-experter som varnar för att vår dator/Mp3 kan genomsökas med ACTA-Avtalets hjälp, inte bara för upphovsrättskyddat material.

Håll i er.
Även våra Google-sökningar kan bli olagliga.
Med hänvisning till TPB-rättegången kan även youtube, google etc anses som olagliga tjänster eftersom de kan länka till upphovsrättskyddat material.


Och om vi inte hade nog med europeiska lobbyister som rör sig som myror i EU-parlamentets korridorer, även amerikanska intressenter skickar lobbyister.

Några namngivna företag som skickar lobbyister  till AU (även europeiska bolag)är:
AT&T, Verizon, Google, Yahoo, Vodafone, Ericsson, VirginMedia, France Télécom, Telefónica, Sony Pictures, Skype, Lagardère, eBay, Cisco, Liberty Global, Vodafone, Hutchison Whampoa.


Något som för min del renderar i avslutandet av 2 tjänster och ett mail till Skype med en fråga om de vill fortsätta ha mig som kund.
Nu hoppas jag att Google och Skype lobbar åt rätt håll, men om även de är inblandade i ACTA-pisset så drar jag bort mot andra söktjänster och IP-telefoniföretag.


Eva-Britt Svensson (v) har lämnat in ett betänkande ang allmänhetens tillgång till EU-Handlingar.
Skönt, mer av offentlighetsprincip i EU.

(Tack Erik Josefsson för tps och länkar)

ACTA på Wiki - ACTA på FRApedia.


Chamber Post, Hax, Olof,

Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Lars-Erick

Scaber! Jag blir ständigt förundrad över hur många energiska och intelligents människor som finns i (den politiska) bloggvärlden. Och glad, uppmuntrad. Även om nyheterna oftast är deprimerande.

Men nog finns det ändå hopp för mänskligheten så länge vi inte ger upp, om än dagsformen kan variera för olika personer. Det finns alltid andra som håller frihetens låga flammande och kämpar för demokratins fortlevnad.

2009-03-10 @ 09:42:34
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com
Postat av: farmorgun

Heja Scaber! Tack för inspirationen!

2009-03-10 @ 16:16:23
URL: http://farmorgun.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0