Ber man rattfylleristen köra ambulansen från olycksplatsen?

Jag har läst ursäkter, pudlar och vansinniga argument för att bankdirektörerna i SEB och styrelsen i AMF-Pension och deras beslut att höja löner för att de inte fick bonus och utbetalning av bonus trots minusresultat.

Jag ser inte ens skäl till att dessa ska behålla jobbet...

Av samma skäl som man inte ber rattfylleristen som orsakat olyckan köra ambulansen, så ska man inte be samma bankdirektörer som orsakat finanskrisen stå för hjälpen ur den.

Och att dessutom ge dem bonus för det misslyckandet är ett hån mot de arbetarna som nu får betala för kvartalskapitalismens misslyckande med sina jobb.Nu tror en del att det är slut på bonusavtal.
Jag tvivlar, det kommer inte att dröja längre tid än den mänskliga glömskan innan nya extrema bonusavtal skrivs på.


SvD, SvD2, SvD3, DN, SvD4, SydSv, SydSv2, DN2, GP.Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Jag håller med til viss del, men skilj på "bonusar" och "resultatbaserad lön", som vissa av de på senare tid uppmärksammade exemplen, har haft.Bonus är ger ingenting!Att anställda i personal-instensiva verksamheter har en del av lönen beroende på resultatet är ofta konstruktivt och ett bra alternativ till att sänka lönerna när det blir sämre tider, för att hålla nere kostnaderna. Och går det bra så får inte ägarna av företaget all vinst, utan en större andel går de till de som faktiskt tjänat in vinsten - de anställda.Men alla sådana vettiga system har ju ett minimikrav - att företaget gör ett positivt resultat!

2009-03-15 @ 23:37:22
URL: http://lakonism.blogspot.com
Postat av: Dennis Nilsson

När girigheten tar över förståndet, så blir det en sjukdom.

2009-03-16 @ 01:44:39
URL: http://dennisstartrek.blip.tv

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0