Ett fritt internet är en nödvändighet för fri åsiktsbildning.

Ny postning på NSM-Sverige bloggen.

Internet som vi känner till det står sedan något år tillbaka under en fruktansvärd attack från makthavare som helst vill se det omvandlas till en form av kabel-TV.

Här är det senaste.

Vi jublade för några veckor sedan då Eva-Britt Svensson (v) med hjälp av Fjellner (m) och Schmidt (fp) släpade igenom tillägg 138 och 166 till Telekompaketet som garanterar att ingen ska stängas av från internet.

Men mellan första och andra läsningen så får naturligtvis någon för sig att ändra några ord för att få fram en helt ny betydelse.

Ordet som byts ut är "citizen" (specifikt) till "fundamental rights" (abstrakt).

Vad kan man dra för slutsatser av detta?En person skriver så här och jag håller med.

"Slutsatsen blir att vi ska alltså inte skydda medborgarna utan principerna, eller? Och vilka principer? Jo "äganderätt" och "effektiva rättsmedel" (remedy).


Det är nån jäkligt smart lobbyist som skrivit det och som skrattar hela vägen till banken nu. Eller så tolkar jag fel....


Den 31:a mars kommer man att rösta i IMCO om Svenssons original ska få vara kvar orört eller om Toubons ändringsförslag ska ersätta det (eller nån annan "kompromiss" som man försöker komma överens om i trilogerna (det är ett möte imorgon)) ."
Jag rekommenderar även en genomläsning av denna artikel från IPtegrity.com.

"Political deals are being done which remove users rights to distribute Internet content, impose conditions on Internet access and which could permit broadband providers to limit access to a specified list of websites or a premium paid-for Internet. Net neutrality, and millions of Internet businesses, are under threat if this goes ahead."Gör din röst hörd idag, imorgon kan det vara för sent.
Australien censurerar redan nu obekväma åsikter, Italien är på god väg med Storbritannien inte långt efter.
Sverige har drivit igenom några av de mest demokratifientliga lagarna vi sett på den här sidan berlinmurens fall, men här har vi iallafall ett aktivt motstånd som med rätt medel kan bryta trenden i de två val vi har framför oss.


Kan vi inte få politiker att byta åsikt får vi helt enkelt byta ut politikerna.Niklas Starow - Talesperson NSM-Sverige.Pinged at Twingly, Intressant


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Micke Håkansson

se min blogg, det kanske dom vill stoppa......folk ska inget veta....

2009-03-24 @ 22:04:54
URL: http://blogg.passagen.se/mickeh1962/
Postat av: Anonym

se min blogg, det kanske dom vill stoppa......folk ska inget veta....

2009-03-24 @ 22:06:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0