EXTRA!!! Svenska nätverk och grupper kan granskas av FRA via SÄPO..

AB.

13 mars 2009. Aftonbladets ledarsida kan i dag avslöja att Säpo bett FRA spana på rent svenska grupper. Det har handlat om nätverk i Sverige som Säpo misstänker för kopplingar till terrorism, men där det inte funnits dokumenterade förbindelser med utlandet. FRA har vägrat avlyssna kommunikationen mellan personer som alla är bosatta i Sverige. Säpos motiv att vända sig till FRA kan ha varit att komma runt kravet på domstolsprövning innan avlyssning får ske.
Tidigare har även rikskriminalen tagit hjälp av FRA för att avlyssna organiserad brottslighet, som kriminella mc-gäng. Lagstödet för denna verksamhet är också tveksamt. De här uppgifterna ger en mer sammansatt bild än tidigare av signalspaningen mot svenskar.


Bloggupproret mot FRA-lagen hade goda skäl. Den personliga integriteten var hotad. Granskningen av FRA måste fortsätta, inte minst av samarbetet med utländska myndigheter Men lösningen kan knappast vara att Säpo själva ska göra det som FRA tidigare kritiserats för, utan tillstånd av domstol.Hittat hos Satmaran.
Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Olle

StrategicReport.pdf" rel="nofollow">http://qbit.cc/docs/MIACStrategicReport.pdfLÄS DEN FILEN. Det är vad det handlar om.Nu är alla som inte håller på staten och kapitalet terrorister.

2009-03-13 @ 13:35:42
Postat av: LB

Beside the point...Är du den Niklas som arbetar med it-frågor hos olika Skåne-kommuner?

2009-03-13 @ 14:14:23
Postat av: scaber nestor

Nope, inte samma person.Jag heter Niklas Starow och jobbar 3-skift på Tetra Pak.

2009-03-13 @ 15:28:20
Postat av: LB

OK - ni är lite lika.

2009-03-13 @ 15:46:00
Postat av: Jens O

@Scaber Nestor:

Kolla även Farmorgun och Klambergs nya postningar om FRA-lagen. FRA kan inte signalspana mot främmande makt lagligt, tack vare den nya teknikneutrala lagstiftningen. 8)

2009-03-14 @ 06:43:18
URL: http://www.odsvall.se/blog/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0