Faran INTE över, minns FRA-debatten i höstas. (telekompaketet)

HAX skriver.I flera media har vi i går och i dag kunnat läsa att EU har sagt nej till avstängning av fildelare från internet.

Det är att ta ut segern på tok för tidigt.

Det Europaparlamentet behandlade i går var den så kallade Lambirdinis-rapporten – som verkligen är ett mycket bra papper. Bland annat ger den Sverige en rejäl knäpp på näsan vad gäller FRA.

(...)
rapporten öppnar även för undantag och inskränkningar – om dessa är "nödvändiga, proportionerliga och lämpliga i ett demokratiskt samhälle". Vilket alltså blir en tolkningsfråga.

(...)
Det är alltså våldsamt överdrivet – och direkt fel – när TT, Svenska Dagbladet och Nyheter24 (på löpet) nu skriver att faran är över.

Jag säger bara, minns FRA-Debatten i höstas, alla tidningar gick ut runt den 25 september och skrev att motståndarna nu fått sin vilja igenom med de 15 extrapunkterna.

Vi vet alla att så var inte fallet, men där dog en stor del av debatten (i gammelmedia) och det tog ända fram till DN's anklagelse om köpt opinion innan den fick fart igen.


Gör inte samma miss igen, håll trycket uppe.
Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: farmorgun

Har uppdaterat med en länk hit. Jag har förstärkt citatet i Svenska Dagbladet som visar att den tidningen var på det klara med att detta inte var så mycket att hurra för. Den 31 mars får vi veta vad det var värt.

2009-03-27 @ 14:29:36
URL: http://farmorgun.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0