Kärnan i nätverket bildar förening, Föreningen Svart Måndag har fötts.

I mitten av juni 2008 föddes Svart Måndag, som blev en facebookgrupp som blev till ett nätverk som blev till sommarens och höstens största partipolitiskt obundna kraft mot FRA-Lagen.

Under hela tiden har alla ansträngningar skett på enskilda individers bevåg, demonstrationer och andra aktioner som bedrivits under "Svart Måndag"-flagg har oftast uppkommit som en idé hos någon som sedan alla i nätverket har hjälpt till att förverkliga.

Nu har Sverige och världen förändrats, fler lagar har tillkommit, ipred, ACTA, datalagring, telekompaketet bara för att nämna några.

Som Amanda skriver på sin blogg:
Då vi under en längre period velat finna en lösning för att kunna åstadkomma en flexibel och fungerande rörelse som är väl anpassad att kunna arbeta för mänskliga fri- och rättigheter och för ett samhälle fritt från massövervakning, integritetskränkande lagstiftningar inom bland annat medie- och informationsteknologiområdet, beslutade vi oss för att konstituera Föreningen Svart Måndag. Föreningen är nu aktiv och ett väldigt spännande arbete har just tagit sin början.


 Föreningen Svart Måndag.

(hämtat från NSM-Sverige's blogg)

"Föreningen Svart Måndag kommer att arbeta på uppdrag av medlemmarna i Nätverket Svart Måndag (vilket även fortsättningsvis kommer att vara ett löst sammansatt nätverk av organisationer och individer). FSM Sverige ska utgöra en juridisk person med ansvar för ekonomi, IT, central planering och dylikt. Föreningen är ideell, partipolitiskt obunden och kommer i sig inte att driva några politiska frågor. Syftet är att förenkla, utveckla och underhålla nätverkets möjligheter att växa och stärka sin position som en sund röst i en alltmer inskränkt värld."

 

Vi är en förening som arbetar partipolitiskt obundet för ett öppnare samhälle där mänskliga fri- och rättigheter respekteras och de demokratiska principerna är grunden för det samhälle vi lever i.

Föreningen Svart Måndag arbetar utan vinstintresse och all verksamhet sker helt ideellt.

Föreningen har tillkommit som en samordnande instans och juridisk person som arbetar på uppdrag av Nätverket Svart Måndag.

 

Styrelsen under verksamhetsåret 2009 består av:

Niklas Starow - ordförande

Amanda Brihed - vice ordförande

Klara Ellström - sekreterare

Christine Sahlström - kassör

Övriga ledamöter är André Havsjö, Michael Gajditza, Emina Karic samt Jens Odsvall.

 

 


Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0