När politikers osanningar skadar svensk underättelsetjänst.

Nu har Mark Klamberg gjort det igen.

Enkelt och precist berättar han hur politikers osanningar och vägran att förklara hur förhållandet mellan FRA, SÄPO och polisen ligger till så har de allvarligt skadat svensk underättelsetjänst.


Mark skriver bland annat.

"Jag tror att en bidragande anledning till att polisen och SÄPO skars bort genom överenskommelsen den 25 september 2008 var att förespråkarna vägrade förklara offentligt att polisen och SÄPO anlitar FRA. Istället har man lekt med ord."


Han skriver också.

"Mikael Odenberg skrev följande på DN Debatt.
En viktig poäng med den nya lagstiftningen är tvärtom att den uttryckligen förbjuder försvarsunderrättelseverksamheten att någonsin befatta sig med det som är polisens och andra myndigheters brottsbekämpande och brottsförebyggande verksamhet. Denna tydliga rågång mellan försvarsunderrättelseverksamhet och polisiär verksamhet är helt central ur integritetssynpunkt.

Följande referat av Fredrik Reinfeldt är intressant.
Han underströk att FRA är en civil myndighet, någon som enligt honom "går tillbaka till Per-Albin Hanssons dagar". Att låta militär, polis och åklagare blanda sig i verksamheten vore därför fel. Fredrik Reinfeldt pratade om att bygga upp en "integritetsmur", som klargör att brottsbekämpning är polisens sak. FRA ska bara spana mot yttre hot."


Samt


"Jag har uppfattat att FRA inte signalspanar för polisen om en förundersökning har påbörjats, men att ge en bild av att FRA inte befattar sig med polisen och SÄPO blir direkt missvisande. Att polisen och SÄPO anlitar och samarbeter med FRA framgår av FRAs hemsida, lagstiftningen och officiella uttalanden från myndigheternas företrädare."
Vi får återigen säga grattis till våra "förtroendevalda", istället för att berätta hur det låg till försökte de ändra på ord, hitta på nya betydelser av gamla ord och allt det lett till är att medborgarnas grundlagsskyddade personliga kommunikationer blir övervakade, försvaret blir krypplat och lik förbannat så kommer inga terrorister att åka fast.


En ljuspunkt i allt detta berättar Karl Sigfrid om på sin blogg.


Europaparlamentet om ett öppet internet from Karl Sigfrid on Vimeo.Pinged at Twingly, Intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Fr. Sirivs

Gör vad du vill skall vara Lagens helhet.Ja, nu hör det ju inte till vanligheterna att vi lägger oss i politik, även om vi i bland tar till politiska åtgärder i enskilda saker.Detta är en sak som på det stora klart hindrar individens frihet.

Det gör att jag måste fälla följande kommentar rörande underättelseverksamhet och döljande av sanning:"Att dölja något från allmänheten, kan vara av värde om allmänheten inte kan ta till sig sanningen och arbeta med den för sitt högre syfte. Men att ljuga är inte detsamma som att dölja.

En lögn för att kontrollera enskilda individer, missinformation och dolda agendor för att utrota medel för fri kommunikation mellan individer är förkastligt.

När det kommer till underättelseverksamhet skall enbart det som räknas som arbete för rikets säkerhet döljas för allmänheten - om den skall ha någon betydelse. Därmed inte sagt att man skall ljuga om något. Så som gängse standard är inom underättelsetjänster - så lägger man lögner mellan sanningar, likt andra mytomaner gör. För att man antingen skall svälja missinformationen helt eller inte tro på det som är sant.Just ordet ockult, betyder ju dolt för ögat, vilket gör det än mer intressant, eftersom regeringar och samarbetande privata organ bildar ockulta allianser som arbetar med ockulta medel."Vi lämnar detta till de som anser sig ha rätt till kontroll och gör det vi alltid gjort. Stegar bak, och arbetar för sanningen.Nätet är redan draget och alla lagar rörande detta är impotenta på sin höjd - dödfödda i realiteten.Kärlek är lagen, kärlek under vilja

//Fr. Sirivs

2009-03-30 @ 12:41:12
URL: http://www.astraclerum.co.cc
Postat av: scaber nestor

Alltid trevligt att se Liber al vel legis omsättas i praktiken.

2009-03-30 @ 15:10:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0