Alla ligger med upphovsrättsindustrin.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2892323.svd

Jag nöjer mig med avslutningen på Sandgrens anförande.

"Att domare som är medlemmar i de två föreningarna har avkunnat hundratals domar i immaterialrättsliga mål pekar i samma riktning. Skall också dessa mål tas om?"

JA!

Om så många domare ligger med upphovsrättsindustrin och alla pekar åt samma håll, då har vi ett enormt problem i det svenska rättsystemet.


Att denne Sandgren också är ordförande för "Institutet mot mutor"ger det hela ytterligare en twist.
Hur kan man berätta hur andra sköter sina ämbeten, att man inte får ta mot vissa saker och ha för nära kontakt med vissa industrier och samtidigt inte se problemet med att stora delar av den svenska juristkåren verkar ligga med upphovsrättsindustrin övergår mitt förstånd.Uppdatering:
Dert visar sig att Prof. Sandgren inte är helt oskyldig han heller
http://damon.se/samhalle/claes-sandgren-ar-sjalv-javig

Claes är medförfattare till "Immaterialrätt och otillbörlig konkurrens", en bok som befäster det gamla trångsyna synsättet på hela begreppet kring intellektuellt arbete.

[...]

Och framför allt: Claes Sandgren propagerade för IPRED, så sent som i november förra året i en debattartikel på GP, under rubriken "Regeringen får inte tveka om upphovsrätten"!
Pinged at Twingly, Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: kouya

scaber, kolla denna bloggen för lite mer smaskig info om artikel författaren.http://damon.se/samhalle/claes-sandgren-ar-sjalv-javig

2009-05-14 @ 13:08:04
Postat av: Tor

"Att denne domare också är ordförande för "Institutet mot mutor"ger det hela ytterligare en twist."Vem pratar vi om? Ordförande för Institutet mot Mutor är Claes Sandgren. Han är väl inte domare?

2009-05-14 @ 18:51:17
Postat av: scaber nestor

Sorry, jag påbörjade med en mening och avslutade med en annan, har bara 10 min pauser på jobbet, kan bli stressigt.fixat nu.

2009-05-14 @ 23:13:40
Postat av: Bill

Vilket argument, va!

"Vi har gjort så mycket fel att det blir jobbigt att rätta till alla. Är det inte enklare att släppa det hela?"

Vilket ger att ju fler fel man gör ju mer rätt blir det :)

2009-05-15 @ 07:50:23
URL: http://billawesome.blogspot.com
Postat av: G-Town

Även Ask "ligger med dom". Hon har bla. hållit i öppningsanföranden på SFU's mässor..Men sen vet väl dom flesta vid det här laget att det egentligen inte handlar så mycket om fildelning som att bygga ett övervakningssystem av medborgarna.. Dom är bara en ursäkt ungefär som terrorister eller när dom påstod att FRA skulle användas till missilförsvar..

2009-05-16 @ 20:33:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0