Droskägare protesterar mot Automobilen.

I Herrens år 1909 vill Svenska Allmänna Droskägarföreningen med eftertryck sända H:s Majestät Konungen en skarp protest mot införlivningen av Automobilen på Sveriges vägar. (1)

Vi anser detta vara ett hot mot Droskägarnas intressen (2) då Automobilen (3) kraftigt inkräktar på våra affärsintressen och hotar hela Drosknäringen på sikt.
Trots främmande makts, och andra som inte håller med oss, faktabaserade undersökningar (4)  ber vi er bortse från dessa och enbart lyssna på oss. (5)

Vi kräver specialkonstuerad lagstiftning (6)(7) mot denna teknikens framsteg och kräver att Automobiltillverkarna straffas enligt det strängaste straff den lag vi har i åtanke kan ge: ett års straffarbete samt dryga böter.(8)

Samt att dess användare (9) ska jagas outtröttligen (10) tills dess att de återgår till att åka droska.


Nikodemus af Pinkenstråhle
Svenska Allmänna Droskägarföreningen. (11)Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: apocalypse nowish

Nice one. Finns massor flera att plocka fram med avseende på det mesta omdanande så som glödlampan, symaskiner, valsar, flygplan etc. etc. Träffsäkert inlägg i vilket fall.

2009-11-18 @ 19:11:53
URL: http://thecautionaryrevelation.blogspot.com
Postat av: Caroline

SNYGGT!

2009-11-18 @ 21:35:56
URL: http://www.carolinebach.com
Postat av: Ludophile

"enligt den lag vi har i åtanke's strängaste straff,"Kom igen - genitivapostrof i svenskan är illa nog, men det är mångdubbelt värre när det ska föreställa vara en gammalmodig text."enligt det strängaste straff den lag vi har i åtanke kan ge:"

2009-11-19 @ 01:38:00
Postat av: scaber nestor

@Ludo.Tack för rättelsen, men meningen var inte att ha ett gammalmodigt språk genom hela texten, det är en karikatyr och genom den tar jag mig språkliga friheter.För trots uppgifter om motsatsen så innehar jag inte en professur i lingvistik.

2009-11-19 @ 02:03:21
URL: http://scabernestor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0