Kina satsar i Afrika, Europa sackar efter.

Sesådärja, ondskefulla diktaturen ska satsa 70 miljarder på att bygga upp den finansiella styrkan (inte utan motprestation kan tänkas).
Utöver detta efterskänks stora skulder till 31 nationer.


Men detta är vad som skiljer Kina från Västvärlden, och läs noggrannt.

Från DN.
"-Afrika är fullt kapabelt att lösa sina egna problem på ett afrikanskt sätt, sa Wen i sitt tal enligt internationella nyhetsbyråer."

Kina tänker inte lägga sig i de afrikanska ländernas sätt att lösa sina problem, som västvärlden har en tendens att göra när något ska lösas (läs - invadera och påtvinga "demokrati"), vilket också gör att de bland annat samarbetar med den Sudanesiska regimen.
Men å andra sidan vad gör vi?
Hjälper "skarp kritik" så jävla långt egentligen?


Ok, Kina är fortfarande en kommunistisk diktatur med stora problem med rättsprinciper och mänskliga rättigheter.

Men här i väst implementerar vi metoder för privata bolag att agera egna rättskipare och övervakningsmetoder som inte står tex Kina långt efter.


Skillnaden är att i Kina går arbetet framåt.....Fler som skriver om ämnet:
DI, SR, Tianmi, HAX.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Magnus Berg

I mainstreammedia framställs Kinas sätt att skaffa råvaror (betala för sig) som något ondskefullt. Däremot framställs aldrig någon kritik över USA:s sätt att skaffa (ockupation och stöld) råvaror.

Dessutom påstås Kina:s företag vara mindre intresserad av arbetsmiljön än västerländska dito. Men detta avfärdades radioprogrammet Konflikt p1konflikt_080913103459.mp3" rel="nofollow">http://www.sr.se/laddahem/podradio/SRp1konflikt_080913103459.mp3 Kina är inte mer ointresserade av arbetsmiljön i u-länder än vad västerländska företag är.Våra dominerande medier är sjuka. De har ingen moralisk kompass som säger vad som är rätt och fel. I stället så säger mainstreammedia att USA och dess lydstater alltid gör rätt medan de länder som konkurrerar med, och inte underordnar sig, USA alltid är ondskefulla.

2009-11-10 @ 14:47:37
URL: http://www.magnus.burgsvik.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0