Oacceptabelt, Djurgården måste bli fråntagna segern.


Djurgårdsfansens beteende efter slutsignalen är fullständigt oacceptabelt och måste rendera i ett hårt straff.

Något annat än att bli fråntagna segern är för milt.
Mer om händelsen:
Eurosport, svt.
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: CupCake

Jag är Djurgårdare. Tycker att det var otroligt lågt av dom som slog ner motståndarna, men jag tycker inte att laget ska straffas efter att dom har kämpat sig igenom kvalet. Utan istället borde man ta tag i idioterna som gjorde det och straffa dom som man gör i England, livstid avstängning från alla matcher!2009-11-09 @ 00:37:06
URL: http://cupcakepie.blogg.se/
Postat av: jjojo

Det är DIF:s ansvar att se till att supportarna hålle sig kvar på läktarna så självklart ska dom straffas hårdast möjligt.

Disciplinnämnden är tyvärr inte mycket att hänga i julgran, nu handlar det om ett Stockholmslag så det finns bara inte att dom skulle bli nedflyttade, böter på ett par hundratusen kommer det bli.

Nedlyttning till div 6 och spel för tomma läktare i ett år det vore det enda rätta så att fansen kanske lär sig att tänka till innan dom hoppar in på planen. Dom skyldiga ska självklart också stängas av från alla fotbollsarenor på livstid och få betala alla böter själva.

2009-11-09 @ 01:05:37
Postat av: Hubbatix

Jag förordar alltid att matcher ska avgöras på plan. Speciellt eftersom det tog DIF 27 omgångar för att visa lite karaktär och vilja, skulle de sedan bli berövade segern pga något som sker efter slutsignalen? Knappast rimligt va? Tyvärr är det ju så att ju fler supportrar en förening har, desto fler idioter finns det. Jag föreslår istället offentligt prygel på de idioter som tyckte det var en bra idé att ge AFF-spelarna en vinge... Jag lovar att 99,9% av alla de som var på Stadion ikväll skulle anmäla sig frivilliga till att utmäta det straffet! Detta som har hänt är en förbannad styggelse mot, inte bara de drabbade spelarna, utan även DIF som förening, alla dess supportrar och svensk elitfotboll i allmänhet... Hugg asen!

2009-11-09 @ 01:09:49
Postat av: grillkryddan

Pinsamt !!! om man så enkelt kan springa in och klappa på någon ska det vara lika enkelt att ge DIF avdrag.. klubben dif ansvarade för säkerheten och på råsunda har man satt stora höga staket vid support sidan varför inte på stadion!? fast de ska ej spela roll för sån här händelse ska straffas hårt annars ger de fel signaler, om påföljden blir ingen grips o inge poäng avdrag då kan ju vi alla bevittna hur fler sånna här saker kommer att ske ,,, DAGS ATT TA ANSVAR NU FÖR SINA SÅKALLADE IDIOT SUPPORTRAR!!! PINSAMT PINSAMT PINSAMT som förälder då ens barn gjort nått dåligt eller ont då tar man bort de bästa dom vet ex tv datan eller att ej få spela fotboll på en vecka ex... så avdrag skulle vara rättvist jag vill ej ha aff i allsvenskan men nu ere så att det fanns barn ungdommr nya generationen supportrar som såg allt detta på tv och om vi vuxna säder signalerna att detta va okej så länge ni bötar och sponsrar svenska fotbollsförbundets lön till hamrén så e alla glada jävla fittsamhälla

2009-11-09 @ 02:04:41
Postat av: Steffe

håller med dig fullständigt #Kryddan# Ville också se DIF i allsvenskan, men efter detta så tycker jag att klubben måste få avdrag och ett tråkigt lag som AFF får ta platsen fotbolls idioterna måste straffas om ni DIF får avdrag så hoppas jag att Inom DIF så vill man gärna leta upp dom skyldiga för att visa vart skåpet ska stå!framgång för sin egen klubb bör vara det viktigaste!.... Dags för er att städa upp nu Djurgården!!!!2009-11-09 @ 02:10:09
Postat av: FredrickLarsson

Inte direkt oväntat att detta händer på just Stadion. Dif har ju en fin historia med fans som attackerar utövare på planen. Laget representerades även av två supportrar inne på planen tidigare under denna säsong. Bara 25k i böter fick dif då. "Vidtagit åtgärder" sa diciplinnämnden då. Och nu står vi här med misshandlade fotbollsspelare. Spelare som dessutom förlorade mot dif. SvFF måste fatta ett beslut imorgon, INNAN fotbollsgalan. Bajen fick poängavdrag efter stöket på Söderstadion och det känns som att detta är bra myckte värre. Förbundet har dock visat sin allra fegast sida i år och dif får nog inte mer än 3 matcher utan publik samtidigt som man skyller på indivinder. Personliga straff hjälper inte! Vi kan säga att detta inte är fans. Men det är fans. Dom följer dif. Dom byter inte klubb bara föra tt det går dåligt.

2009-11-09 @ 02:22:33
URL: http://fredricklarsson.posterous.com/
Postat av: CJ

Riktigt pinsamt inlägg detta. Brukar inte läsa bloggar eller kommentera dessa men när jag såg rubriken på aftonbladet var jag tvungen att kolla vilken fåne det är som skriver att DIF ska bli fråntagen segern pga en händelse som utspelar sig efter match. Håller EJ på DIF och är inte speciellt intresserad av svensk fotboll.

2009-11-09 @ 02:54:49
Postat av: Pitbulldozer

Stockholmslagens(AIK o Djurgården)suportrar bör inte tillåtas besöka några bortamatcher under 2010.

De bör spela de tre första hemmatcherna samt derbyna inför tomma läktare.

Dessutom bör alla inom SFF bestå av enbart personer som är bosatta utanför 08-området.

Pensionera betonghäckarna Lennart Johansson och Lars-Åke Lagrell!

2009-11-09 @ 03:04:01
Postat av: Kettil

"Dif måste ta ansvar" "Dif måste hindra supportrarna". Tror ni att klubben är miljardärer? Jag är fan Gnagare och har nog med vuxen folkvett att inse att ingen kan hindra över fem tusen pers att storma en plan. Det kan inte ens Stockholmspolisen. Tänk innan ni häver ur er åsikter. Det ser bara pinsamt ut när folk sitter och har krav utan att tänka på om det ens är möjligt.Lennart Johansson ÄR pensionerad. Och Lagrell är fan inte Stockholmare. Jävla bondjävlar.

2009-11-09 @ 07:22:12
Postat av: Anonym

@KettilAtt springa in på planen har varit en fin tradition så länge som fansen höll sig i skinnet, nu har Djurgårdsfansen antagligen sett till att detta blir en omöjlighet för ALLA lag i Allsvenskan och superettan.Något annat än ett riktigt hårt straff är otänkbart.Jag tvivlar på att du äger vuxet folkvett när du inte ens har hjärna nog att tänka "staket".

2009-11-09 @ 08:37:39
Postat av: Le Grand Bleu

Jag gillar ditt resonemang!Om man fortsätter på din genomtänkta linje måste vi idag genomföra en rad andra årgärder: vi måste sätta alla svenska män i fängelse på grund av att en kvinna blev våldtagen av en man igår. Vidare måste allas körkort - inte bara män utan även alla kvinnors körkort - dras in på grund av att en människa körde mot rött igår. Ja du förstår.Riktigt vasst tänkt herr Nestor. Verkligen.

2009-11-09 @ 10:14:16
Postat av: scaber nestor

@LGBNär du plockat ur hjärnan ur röven så kanske du kan se att detta inte är en isolerad händelse.Med rättigheter följer ansvar, det har varit en oskriven regel att man kan storma planen så länge alla håller sig i schack.

Detta har några sk djurgårdsfans nu sett till att inga andra kan göra i framtiden.Det troliga är att alla Allsvenska och Superettanlag nu tvingas investera mångmiljonbelopp i egentligt onödig skyddsutrustning.Detta kan dock undvikas om klubben görs ansvarig för tilltaget.Oklart?

Ställ en fråga istället för att läsa in saker som vare sig sägs eller menas.

2009-11-09 @ 10:31:40
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Stefan

Herregud, ni är ju nästan lika stora idioter som de som örfilade aff-spelare.

Poäng avdrag är borttaget, dessutom, är då förslaget att örgryte ska få kvalplatsen och kvala mot assyriska?Förstår jag inte riktigt hur ni tänker.

Men visst, bort med Aiks guld, bort med göteborgs guld, bort med kalmars guld.

Vi kan väl spela fotboll helt utan publik, kan allt sändas på betaltv istället. Så att dessa stackars fotbollsspelare kan gå säkra. Man ska inte behöva få en öl över sig på sin arbetsplats, eller få en örfil. Säg det till en vakt eller bartender som tjänar 20k i månaden istället för 50-150k.

Klart allt ska göras för att slippa idoter både på krogen och på fotbolls arenorna. Men idioter kommer inte sluta gå på fotbolls för att djurgården flyttas ner.

2009-11-09 @ 11:27:35
Postat av: scaber nestor

@Stefan.Idioter slutar inte gå på matcher förrän lagen och supporterklubbarna slutar hålla dem om ryggen.Jag trodde inte att jag skulle behöva berätta detta för en förmodat vuxen person.

Men att hälla öl och örfila en dörrvakt är olagligt och straffbart.

Eller är det din åsikt att det ska tillåtas?

2009-11-09 @ 11:46:35
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Stefan

Absolut inte!

Men är lika svårt för en fotbollsklubb att hålla dem borta från arenan som för en klubbägare att hålla dem borta från klubben!

Och att straffa klubbarna eller andra supportrar hårdare skulle inte göra så att packet försvann.Och i så fall börjar de väl gå på handboll, eller så kanske huliganismen kommer tillbaka till teatrarna? Huliganer och idioter kommer nog tyvärr alltid att finnas.

2009-11-09 @ 13:28:09
Postat av: scaber nestor

@StefanKlubbar, barer och pubar portar folk som beter sig illa.

Om gästerna beter sig på ett sätt som är olagligt så polisanmäls de.Om pubägaren eller barägaren missköter sig och fortsätter släppa in och servera folk som beter sig illa så blir de till slut av med tillståndet att servera sprit.Om du vill fortsätta ge exempel, var snäll och ge exempel som faktiskt delar din uppfattning, för på dina två försök har du lyckats bevisa min poäng snarare än din.

2009-11-09 @ 13:39:37
Postat av: Stefan

Jo om inte annat så är det din åsikt. Att jag bevisar din poäng om att djurgården skall fråntas vinsten.

Att olagligheter skall anmälas håller jag med om. Att personerna i fråga skall portas, bötfällas håller jag med om.

Sen är ju frågan vilken skuld Djurgården har, eller andra supportrar.

Med erat resonemang så ska ju en nattklubb stängas efter första bråket (krävs lite mer ska du veta)

Partier bli av med sina demonstrationtillstånd så fort en idiot kastar en gatsten. Upphäva yttrandefriheten så fort nån målar muhammed eller nån konstnär uppfattas som antisemitist.Eller varför inte låta en hel skolklass gå om en årskurs för att 1 person kastar mat på mattanterna?Djurgården har haft en dialog med polis och supportrar, gjort vad man krävt av dem. Ändå kommer idioter in och beter sig illa. Får man väl i hela allsvenskan ändra krqaven på arenorna. Stängsel och taggtråd på alla arenor. Sittplats som ståplats. För om det ska vara kollektiv bestraffning måste det väl gälla alla? Inte bara djurgårdare för att nån idiot råkar hålla på samma lag som jag?2009-11-09 @ 14:48:19
Postat av: scaber nestor

Detta är inte första gången Djurgården varit i trubbel och eftersom du är Djurgårdare är du nog medveten om detta.Om det hade varit en isolerad händelse, ja då hade dina liknelser fungerat.Men nu är det inte så.Ja, tyvärr kommer det antagligen att bli så att säkerheten höjs på arenorna, detta pga att många lag håller sina "firmor" om ryggen.

2009-11-09 @ 14:53:12
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Stefan

På vilket sätt tycker du att Djurgården håller sin "firma" om ryggen? Annat då än att de släpper in publik på arenan?

Tror nog att djurgårdens ledning har svårare att sova om nätterna pga sin " firma" än vad du har.Och det här andra gångerna du pratar om?

Är det "terror-tommy" så var det 14 år sedan.Pratar du om malmö matchen så är det väl mest irriterande att se 2 idioter springa in på planen, knappast så att det är något att skriva spaltmeter om, 2 fetton som ville känna på gräset på stadion.Sen har vi ju norrköping i cupen för några år sedan när ett gäng norrköpingsfans startade beråket och sprang över planen. Vad har du annars när djurgården gjort saker som ens kan liknas vid denna händelse? Inkastade plastglas vid en hörna?För jag tycker att det, om än förjävligt, inte är så mycket med 2 incidenter på 15 år.

2009-11-09 @ 15:19:51
Postat av: ove

asså visst de var ltroligt dumt gjort men segern ska nog dem ha kvar i alla fall. De var som sagt efter matchen inte under

2009-11-09 @ 15:34:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0