Sällan har jag sett en artikel bli så sågad..

Det är Åsa Torstenssons artikel på Newsmill där hon berättar om målsättningen att 90% av svenska befolkningen ska ha 100mbit bredband senast 2020.


http://www.newsmill.se/artikel/2009/11/02/hela-sverige-ska-ha-bredband-i-varldsklasskontentan av kommentarerna är:

Vad ska vi med 100mbit till om vi inte får använda det som vi vill?


Kan inte mer än att hålla med.
Jag har hellre ett fritt 56k modem än en avlyssnad 100mbit-lina.Pinged at TwinglyIntressant
DN, IDG,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: apocalypse nowish

Kvinnan tycker säkert att hon är en duktig jultomte när hon nu får gå ut och lova oss klappar som vi själva betalat för. Att vi även betalar för tanke polisen, övervakningen, de fascistiska lagarna, domstolarna och kvinnan ifrågas lön är ju bara bonus.Detta är ju bara ytterligare ett tecken på hur fullständigt verklighetsfrånvända politiker är.

2009-11-03 @ 09:29:02
URL: http://thecautionaryrevelation.blogspot.com
Postat av: Henrik Larsson

"Det ska gå att koppla upp sig var som helst - när som helst. När allt fler tjänster i samhället kräver en Internetuppkoppling måste alla också ges möjlighet att koppla upp sig. Det är i grunden en demokrati- och yttrandefrihetsfråga."Det är bara en demokrati- och yttrandefrihets fråga att ha internet alltså, ingen rättighet. Fats det det visste vi ju redan eftersom hon samtidigt vill stänga av oss från internet om vi inte använder det som hon tycker

2009-11-03 @ 10:39:32
Postat av: Pelle

Med kommentarer som denna:

"Jag har hellre ett fritt 56k modem än en avlyssnad 100mbit-lina."Är det inte dags att alla ni foliehattar tar av er hatten och blir LITE mindre paranoida!?Exakt VAD är det ni är rädda för?

Att "någon" ser vart du surfat?

Att "någon" ser att du googlat på gayclub?

Att "någon" kopplar ihop dina Facebook vänner med din politiska åsikt?

Att "någon" ser att du köpt linser på nätet?

Att "någon" ser att ni fultankar? (Just det ja! Det är olagligt!!)Vem skall denna "någon" vara?

Tror ni ens "någon" har lust att kolla vad just du gör..!?

2009-11-03 @ 11:27:08
Postat av: apocalypse nowish

Ja du "Pelle", alla de saker du nämner och många till ska varje person med fungerade synapser vara oerhört rädd för. Ännu räddare bör man vara över vad som kommer härnäst, eller tror du att det är slut med den fascism de så här långt implementerat?Vad som är riktigt skrämmande är att såna som dig finns. Personer som uppenbarligen inte har något emot att Staten, polisen och privata företag får avlyssna, controllera, övervaka och sedan slå ner din dörr och ta din egendom utan rättegångsprövning.First they came for the communists, and I did not speak out—because I was not a communist;

Then they came for the socialists, and I did not speak out—because I was not a socialist;

Then they came for the trade unionists, and I did not speak out—because I was not a trade unionist;

Then they came for the Jews, and I did not speak out—because I was not a Jew;

Then they came for me—and there was no one left to speak out for me.

2009-11-03 @ 11:42:49
URL: http://thecautionaryrevelation.blogspot.com
Postat av: Amanda Brihed

Pelle...Har du någonsin hört talas om en herre som hette J Edgar Hoover? (Han var chef för FBI för ett par decennier sedan).Har du hört talas om Stasi?

Vet du vad som pågick i exempelvis Etiopien under 70-90-talen?

Har du koll på hur informationsinhämtning används i Kina?

Visste du att det västliga Australien är världens mest censurerade nation?

Vet du alls något om hur samma system som vi använder på FRA i Sverige används för att förfölja, fängsla och avrätta regimkritiker i Iran?Humor. Eller kanske inte. Vem är du att garantera att informationen från kartläggningen av oss som individer (vilken är precis så detaljerad som du beskriver den) inte används om den finns tillgänglig?Amanda Brihed

ordf. Nätverket Svart Måndag

Överste Foliehatt

2009-11-03 @ 11:53:14
URL: http://brihed.blogspot.com/
Postat av: GRÖN

Jag är inte det minsta nervös för att Reinfeldt skall tjuvkika på vad jag surfar om men jag har ingen aning om vem som har makten om 10 eller 20 år. Demokrati och frihet är inte normen utan undentagen i människans historia. Att tro att demokratin nu slutgiltigen och oåterkalleligt har segrat är en pinsamt naiv ståndpunkt. Ja Pelle, jag syftar på dig. Jag kan inte komma på ett enda exempel på när staten haft teknik för övervakning men sen av moraliska skäl inte använt den. Pelle är som den ökända grodan som långsamt kokats i sin egen information.

Om en Svensk från säg 1984 hade blivit förflyttad till idag hade han eller hon blivit förskräckt över det övervakningssamhälle vi lever i.

2009-11-03 @ 12:27:29
URL: http://gronsblogg.blogspot.com/
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Lysande formulerat, men det är i förlängningen nästan lika viktigt med nätneutraliteten. Det är ministerns ansvar att den finns där också...

2009-11-03 @ 12:38:39
URL: http://lakonism.blogspot.com/
Postat av: anonymous

Grön, du borde nog vara åtminstone lite nervös för att Reinfeldt skall lyckas stoppa den demokratiska utveckling som Internet innebär.

Det är trots allt dom som inför dom fascistiska lagarna. Den där nya, hemskare regimen, vem lade isåfall grunden till den ? Sossarna också, visst !

En gång var det olagligt att inte ha en flaggbärare framför motorfordon. Nu är tre miljoner svenskar kriminaliserade. Jag skulle önska att lagarna i större omfattning uppfattades för vad dom är, uttryck för vissa gruppers önskemål.

Ibland för försvinnande gruppers, försvinnande små, och försvinnande ur historien.

Att det skall behöva påpekas att lagar kan vara antidemokratiska, riktade MOT befolkningens flertal ? Mot deras frihet, utveckling, utbildning.

Någon som hört talas om Sydafrika ?

Utan några jämförelser i övrigt, är förbudet för befolkningen att fritt sända information, och upphovsrättsindustrins privilegier, och dess frikårer en intressant parallel.

Det är en fullkomligt ohållbar motsättning.

Upphovsrättsindustrin måste vika, det är den enda vägen, varje annan väg leder till diktatur.

Kör över reaktionärerna !

2009-11-03 @ 14:11:50
Postat av: Henrik Larsson

@Pelle jag bortser från allt det andra du kritiserade som redan är svarat på och ifrågasätter bara ditt ifrågasättande av "Jag har hellre ett fritt 56k modem än en avlyssnad 100mbit-lina." vad tror du vi behöver en 100mbit-lina till om vi ändå inte får göra nåt på internet?

2009-11-03 @ 14:34:22
Postat av: Bengt Svensson

Hon menar nog att målsättningen är att år 2020 så beräknas 10 procent av befolkningen vara avstängda från digital kommunikation.

2009-11-03 @ 15:27:56
Postat av: Henrik Larsson

@Bengt Inte fler? hade nästan fått för mig att de inte ville ha något folk på internet alls som de håller på Oo

2009-11-03 @ 17:11:28
Postat av: Per

Ursäkta, men det är faktiskt rätt komiskt att läsa många kommentarer här.Gillar exempelvis "vad tror du vi behöver en 100mbit-lina till om vi ändå inte får göra nåt på internet?"Vad är det exakt du inte får göra på internet? Nej, du får inte pyssla med olaglig fildelning. Nej, du får inte sprida barnporr. Nej, du får inte sälja droger över nätet. Jag har inga större problem med något av ovan.Det jag gör på nätet, spotify, voddler, youtube och en herrans massa mer saker kräver lite mer än 56k. Men, vill du tillbaka till stenåldern så fine by me :)2009-11-03 @ 23:40:13
Postat av: Jens O.

@Per: Så du går altså med på, att ha en CCTV fast monterad i din sängkammare? Det är ju inte så farligt, eller hur?

2009-11-03 @ 23:49:11
URL: http://www.odsvall.se/blog/
Postat av: manen

frågan är som sagt om det blir övervakad enfilig väg(trotts 100 mbit/sekunden) för var och en eller multifilig motorväg(även det i 100 mbit/sekunden) som operatörerna sköter om^^

2009-11-04 @ 00:17:57
URL: http://8thsymphony.com
Postat av: scaber nestor

@Per.Vem i detta kommentarsfältet pratar om att fildela eller sprida barnporr?Den enda som har det som argument är du, vilket borde få dig att tänka efter lite.Detta är inte Aftonblaskan eller DN.

Håll dig till det som diskuteras i fortsättningen.

2009-11-04 @ 00:41:34
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Tor

Sverige har faktiskt redan bredband i världsklass enligt internationella undersökningar. Så det handlar snarare om att bibehålla positionen bland de ledande länderna även framöver.

2009-11-04 @ 11:39:15
Postat av: Daniel

Det finns som vissa har poängterat ute på nätet en viss fånighet i hennes debatt och löfte.

Dom kommer enligt cs att ta bort subventionerna för utbyggnad av bredbandet och istället hoppas hon att marknaden sköter detta själv.

Det kommer det nog att göra. Om man räknar med det mobila bredbandet så är det nog inte så många som inte kommer att ha från 0,5 mb om 5 år. Varför vänta 10 år? Den fasta linan kommer det nog inte att gälla då Telia inte är så sugen på att bygga kopparledningar mer.För övrigt så pratar man visst om att öka kameraövervakningen för att minska misshandeln i Sverige. Uppenbarligen vill man att man ska videoövervaka hemmen (som är den plats där flest misshandlas). Ni som är positiva till övervakningen hoppas att att ni inte har några problem med några kameror hemma. Den som har rent mjöl i påsen har ju inget att dölja.

2009-11-04 @ 16:25:46
Postat av: johwasky

vi har redan ett väldigt bra och billig uppkoppling om nman gemför med andra länder och en bevakning måste nog finnas med tanke på bank säkerhet knarkförsäljning al-quada industrispioner m.m

2011-05-12 @ 15:01:25
Postat av: scaber nestor

...mm mm, frihetstörstande libyer, egptier, kineser, nordkoreaner, iranier, syrier, etc etc. håller nog inte med om att den där övervakningen är en så bra idé.Jag tar nog hellre deras parti än ett företag som inte klarar av att skydda sina hemligheter.

2011-05-12 @ 15:04:38
URL: http://scabernestor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0