Även blinda hönor hittar frön - FP's skolpolitik,

Äntligen hittar Jan Björklund något inom skolpolitiken som kan vara värt att kommentera, men det har varit lite som att titta på en folkpartistisk spåkärring som häver ur sig allt möjlig skit på så kort tid som möjligt för att åtminstonen nåt ska stämma.


Nu har Jan B. hittat något som kallas för "elitklasser", dit högpresterande ska kunna söka sig.
Vilket jag faktiskt anser är en bra idé.
Det finns mycket potential i skolorna som bara rinner ut i sanden för att lärarna inte har kompetens eller medel att utmana dessa på rätt sätt.

Det gäller bara att det verkligen blir de högpresterande som får komma till "elitklasserna" och inte direktörs- och politikerungar vars föräldrar har råd att köpa dem en plats.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Morrica

Jag har inte läst förslaget ännu, men är det hela elitklasser det handlar om? Inte spetsundervisning i enskilda ämnen? Det är viss skillnad, eftersom spetsundervisning i enskilda ämnen ger t ex matematikbegåvningen möjlighet att blomma ut utan att behöva vara högbegåvad i andra ämnen.

2010-08-18 @ 11:00:52
URL: http://curiousheathen.wordpress.com/
Postat av: Pär

Jag kan hålla med dig om att det är bra att "elitbarn" ska ha möjlighet att få läsa i ett högre tempo än andra barn. Men med tanke på att Fp samtidigt inte vill skjuta till en enda krona till skolan för att lösa detta, det ska ske med nuvarande medel. Så kan man undra vilka i skolan som får betala priset. Och då är det plötsligt ett väldigt dåligt förslag.

2010-08-18 @ 11:05:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0