Eskil Erlandsson - Sveriges svar på Abdul Falah al-Sudany

Det påstås då och då att Sverige är ett av världens minst korrupta stater och det ligger nog en del i det.
Men det gäller nog bara genomsnittet.

För i svallvågorna av minkuppfödningsskandalen så ser man något som bara varit ett otydligt mönster kliva fram ur skuggorna och bli en svälvklarhet.
Det är nästan så man skäms över att man inte sett det tidigare.


Jag vågar påstå att Eskil Erlandsson är heklt och fullständigt genomkorrupt, kanske inte i rena pengar och mutor men definitivt vänskapskorruption och ett abnormt egenintresse.

Vad gäller jordbruk så kallas han av Rune Lanestrand, fd chefsredaktör för C-tidningen "Älvsborgsposten",  för "Monsantos främste ambassadör i Sverige", för att han mot folkvilja och opinion är en varm förespråkare av GMO-grödor som får iallafall mig att fundera över vad för sorts anställning han blivit lovad efter valet, om han skulle tvingas avgå.

Detta skriver även Rune Lanestrand på Newsmill:

"Centerns och jordbruksminister Eskil Erlandsson politik innebär påskyndadrationalisering med fler och större sammanslagna gårdar, ökad rovdrift på människor och jord och fortsatt avfolkning av landsbygden.

[...]

"För 13000 gårdar under 10 tunnland har Erlandsson dessutom tagit bort gårdsstödet. Det innebär mer EU-stöd till gods och herresäten"


Lägg nu till att (jägaren) Eskil var den som övertalade miljönminister Carlgren att gå jäggarlobbyns ärenden i Vargjaktsfrågan, att skandalen med oseriösa grisuppfödare aldrig ledde till mer än några undersökta gårdar (Eskil är själv grisuppfödare) och nu står och ljuger om att han utreder minkuppfödningsbranschen.

Problemen inom minkuppfödningsindustrin har  varit känt länge och det finns bara en person som haft ansvaret, Eskil Erlandsson.


Detta sammantaget gör att jag anser att Eskil Erlandsson är Sveriges svar på Abdul Fala al-Sudany, fd handelsminister i Irak, eftersom det framgår ganska klart att Eskil drivs av en enda sak, egenintresse.
Ska bli intressant att se vilket bolag som plockar upp honom på lönelistan sen, då kanske vi får svar på hur mycket det kostade att köpa en jordbruksminister.
Fler om ämnet:
Sourze, scratches, vk, afs,

GP GP DN  SVD SVD SVD DN
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Linda

vad roligt att du nämner Rune ,hans blogg är mycket läsvärd.Hade ingen aning om att jordbruket var så korrumpterat innan.

2010-08-15 @ 13:30:42
Postat av: manen

Linda: inte hört talas om EUs Jordbruks-politik?

2010-08-15 @ 16:03:39
Postat av: Johan

Jag är också en varm anhängare av GMO-grödor. Det är lätt att vara utan att ha blivit lovad någon anställning för det.

2010-08-16 @ 08:55:46
Postat av: scaber nestor

Det är viss skillnad att vara för GMO-grödor som privatperson och att som Jordbruksminister ta beslut i diametral motsatt riktning mot folkviljan utan att ens vilja opinionsbilda om det.Som minister har man ett ansvar mot folket, inte mot Monsantos.

2010-08-16 @ 14:53:11
URL: http://scabernestor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0