Mittenjägare och Auktoritär Socialism/Konservatism + Grundlagsutredningens vilja att utplåna Sverige som Nationalstat.

Under hela våren och sommaren har allianspartierna och de rödgröna tävlat i att både vara överens och anklaga motparten för att inte vara så överens som de ger sken av.
Samtidigt så har de med mer eller mindre tydlighet annonserat att de inte har några planer på att ta upp ämnen som skulle ge de partier utanför riksdagen som har dessa ämnen som fokus, en möjlighet att blanda sig in i debatten.

Jag menar att just därför har SD nu riksdagsmandat och att gruppen "övriga" (PP och Fi) ökar.

Idag existerar inte höger och vänster mer än på pappret, vi har Auktoritär Socialism (v+s) och Auktoritär Konservatism (c+fp+m+kd+sd) som i stort sett för samma politik och det bara är retorik som skiljer dem åt.
Alla vill åt det som kallas för "mitten", med ett litet undantag för Sd och Fp som också söker sig till de främlingsfientliga.
Jag tar inte upp liberalism eftersom vi inte har något parti med rimlig chans att nå riksdagsmandat som kan betecknas som liberala.

Dessa partier har stor hjälp av opinionsinstituten som har positionerat sig som de nya opinionsbildarna, istället för att bara redovisa rena siffror, säljs nu färdiga paket med ledande frågor till de olika partiernna och opinionsinstitutens ägare går också ut och hjälper till att tolka dem.
Något som jag anser är förkastligt och borde snarast regleras såpass hårt att en del av de köpta undersökningarna blir föremål för brottsundersökning, då under urkundsförfalskning.De som sticker ut från "mittenjägarna" är PP och Mp, som letar efter sina röster bland de som har fokus på deras egna frågor.
Fortfarande så bedrivs ingen direkt miljöpolitik bland de övriga partierna och därför så kan Mp lätt fokusera på och göra utspel som passar in på den del av befolkningen som har miljön som högsta prioritet samt PP som riktar in sig på vår internetburna ungdom samt medborgarrättsmedvetna.

Fi är svårare att positionera, då deras feminism/jämlikhetspolitik kan gälla såväl frihetlig, socialism och konservatism beroende på just vilken fråga som diskuteras.


Detta leder i slutänden till en brutalt ointressant valrörelse från riksdagspartierna, där utspelen som presenteras bara får gälla som ett sätt att tilltala sina kärnväljare, men som med största sannolikhet inte överlever första förhandlingsrundan.

Jag får helt enkelt hoppas att media till slut blir lika trötta på riksdagspartiernas mediehoreri som jag har blivit och börjar kritiskt granska vad politiken som förs egentligen har för verkan, istället för att agera megafon åt partiernas pressekreterare.


För övrigt anser jag att grundlagsutredningens försök att avskaffa Sverige som nationalstat tas upp av media.
Det är förjävligt att det ens har fått komma så långt att vi snart bara är en kort riksdagsomröstning borta från att för all framtid, utan folkomröstning, upphöra som enskild nation.
Detta regleras i 1kap paragraf 10, som citeras nedan.

grundlagsutredningens proposition (pdf).

"10 §
Sverige är medlem i Europeiska unionen.
Sverige deltar även inom ramen för Förenta nationerna och Europarådet samt i andra sammanhang
i internationellt samarbete."

2kap paragraf 6 ser jag i sken av Ipred-lagen, ACTA, Swiftpolismetodutredningen samt FRA-lagsklustret och får smaken av spya i svalget.
För det är så många undantag inskrivna att kapitlet i det närmaste får betraktas som ett skämt.

"6 §
Var och en är gentemot det allmänna skyddad mot påtvingat kroppsligt ingrepp även i andra fall än som avses i 4 och 5 §§. Var och en är dessutom skyddad mot kroppsvisitation, husrannsakan och liknande intrång samt mot undersökning av brev eller annan förtrolig försändelse och mot hemlig avlyssning eller upptagning av telefonsamtal eller annat förtroligt meddelande.
Utöver vad som föreskrivs i första stycket är var och en gentemot det allmänna skyddad mot betydande intrång i den personliga integriteten, om det sker utan samtycke och innebär övervakning eller kartläggning av den enskildes personliga förhållanden."
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Hatter

Jag vet inte vem jag ska rösta på än...och du hjälper inte!

2010-08-09 @ 08:05:08
Postat av: scaber nestor

På rak arm:Amanda Brihed (fp)

Annika Beijbom (fp)

Maria Ferm (mp)

Jakob Dalunde (mp)

Kent Persson (m)

Mary X. Jensen (m)

Erik Hultén (c)

Evin Cetin (s)

Jonny Olsson (pp)

Anna Troberg (pp)

Veronica Svärd (Fi)

2010-08-09 @ 09:21:53
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: larserick

Hatter. Jag vill till Scabers lista på hyfsade kandidater lägga ex-vis:Camilla Lindberg (fp)

Gun Svensson (FarmorGun) (pp)

tja, det finns fler. Läs Väljarkontraktet emot datalagringsdirektivet.Problemet betr bra kandidater från gammelpartierna är att de som regel bara ställer upp i en valkrets.

Vilket gör chansen att hitta en godtagbar kandidat mycket begränsad.Stor suck.

2010-08-09 @ 12:51:29
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com
Postat av: Cnab

Nån som kommer ihåg Gösta Ekman i rollen som Hasse & Tages centerextremist? Att vara extremt i mitten tycks idag 20 år senare vara synnerligen eftersträvansvärt hos de sju systrarna i riksdagen. De Nya moderaterna taktiserar och blir sossar och socialdemokraterna taktiserar för att bli moderater. M's och S's partikanslier besväras bägge storligen över alla andra irriterande "samarbetspartier" såväl inom Alliansen som inom De Rödgröna. Och av de partier som idag står utanför och vill in i Riksdagen. Men för MAKTENS skull - tänkt om M och S bildar regering och kör över all annan opinion? Det där med ideologier är ju för de här två partiena ute för länge sedan. S/M. Snacka om makt och majoritet! Är det möjligtvis något sådant som är på gång? Ja, varför inte så här i USA's 53 stat? Vi ser ju så gott som dagligen prov på svikna löften och bra nära kriminella taktiska utspel för att blåsa oss väljare. För att i görligaste mån förhindra en sådan skrämmande utveckling, röstar jag på PP den 19 september.

2010-08-09 @ 15:14:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0