Om det är sant är det fruktansvärt, men lite väl bra tajmat.

"Grundaren jagas för våldtäkt" - skriker Expressen rakt ut om våldtäktsanklagelserna mot Julian Assange.

Man blir chockad och förvånad, förbannad och ledsen.
Men samtidigt så kommer tvivlet som ett brev på posten.

Det är helt enkelt lite väl bra tajmat för min smak.


För någon dag sedan var det fullt drev mot två sexköpande fackpampar, varav den ena erkänt brottet.
Men ingen tidning gick ut med namnuppgifter trots detta. (AB, AB2, DN, SvD.)


Här läcker Stockholmspolisen ut utredningstekniska detaljer som ett trasigt såll, det bekräftas såväl namn som brottsrubricering, var och när han träffat kvinnorna, att de känner varandra och att de gick till polisen samtidigt.


Är det sant är det fruktansvärt, befinns han skyldig ska han sitta inne.
Är han oskyldig har Expressen hjälpt till att skada en av de viktigaste informationsverktygen världen har sett sedan Wallraffandet.

Kan man gå ut så hårt med namn på en misstänkt, gissningsvis lite som hämnd för att han valde en konkurrent att skriva sina krönikor i, så ska backlashen vara minst lika hård.
Kanske tom ett indraget utgivningsbevis?

Men nu går vi händelserna i förväg.

Nu ska det bli intressant att få reda på om och i så fall vilken teknisk bevisning som finns som backar upp anklagelsen om att "på sannolika skäl" vara anhållen i sin frånvaro.
Men med tanke på att det är två händelser, en med fem dagar mellan händelse och anmälan och den andre tre dagar så vet jag inte vilken sorts teknisk bevisning det skulle vara.


Men jag upprepar, är det sant är det fruktansvärt.

Pentagon lär gnugga händer idag.....


SvD.
Jinge, Zac,
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mr Profit

No way - det där låter alldeles för vältajmat. Och vi snackar om någon som är eftersökt av Pentagon och som skulle försvinna så fort han satte fot på amerikansk mark.

2010-08-21 @ 11:10:06
Postat av: larserick

Jojo, väl tajmat. Och så är det den anklagade - och uthängde som får bevisa sin oskuld!

I media lär det dock vara svårt att tvätta bort anklagelserna...http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/08/ask-ute-pa-svagisen-igen-omvand.html

2010-08-21 @ 11:16:19
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com
Postat av: Cornucopia

Timingen beror på att man inte kan våldta eller fysiskt ofreda svenska kvinnliga Wikileaks-medarbetare fysiskt i Sverige om man inte är på plats i Sverige.I Sverige är vi jämnställda och det är inget konstigt om man t ex erbjuder en manlig bekant att sova över. Det betyder dock inte sex, vilket utlänningar kan tro. En ren teori är att ofredandet bara är ett försökt att tafsa lite, men där det blev ett väldigt tydligt nej. När den kvinnan fick höra att det mot kvinna tvås vilja gick längre vid nästa tillfälle följde hon med till polisstationen som stöd och för att styrka att Assange inte kunde hålla fingrarna i styr vid fler tillfällen.Makt berusar. Assange är en individ som satt världens mäktigaste land på plats, snacka om egokick. Men med makt kommer också ansvar, och större krav på redlighet och att kunna hålla fingrarna i styr.Gissar på kulturkrock.

2010-08-21 @ 11:47:38
URL: http://cornucopia.cornubot.se/
Postat av: Jah Hollis

Han verkar försvara sig på samma vis som den amerikanska försvarsmakten försvarar sig mot Wikileaks anklagelser: Det är inte sant.

2010-08-21 @ 15:45:26
URL: http://jahhollis.blogspot.com/
Postat av: Svenskefaen

Kulturkrock my ass. Han är australiensare och därborta betyder inte övernattning det samma som sex heller.

2010-08-21 @ 16:28:01
Postat av: Jonne

Jag brukar inte frivilligt ta på mig foliehatten, men detta är ett av tillfällena. Nu "uttalar" sig en av kvinnorna i Expressen.

2010-08-21 @ 18:18:06
URL: http://blog.sysadmindagen.se
Postat av: Svenskefaen

Åklagarmyndigheten förklarar hävningen av anhållan med att en annan åklagare jobbade igår. Man får förmoda att Assange kan bli efterlyst ungefär tre dagar i veckan i framtiden.http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7651572.ab

2010-08-21 @ 22:15:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0