Alla register läcker.

Kan vi bara konstatera att ALLA register läcker?

Mary X. Jensen (Mina Moderata Karameller) skriver att bilderna från nakenscanningen har börjat florera hos flygplanspersonalen och i ärlighetens namn, vem är förvånad?

"Läs här om hur nakenbilder på kändisar sparas och cirkulerar bland flygplatspersonalen. Thomas Bodström, statsministern och justitieministern och Mona Sahlin. Vad sägs? Alla kan råka ut för detta naturligtvis men den som är kändis eller auktoritet kan råka mest illa ut. Det är nog knappast terroristerna som haffas, de beter sig som vanliga. Friläge för "mänskliga faktorn" att agera här. Integritetsproblem? Ja, jag tycker det.

Annika Beijbom tack för tipset."
FRApedia finns ett stort antal exempel på när myndighetsregister leker såll.

Här är några:


Totusentals personuppgifter var under 3 års tid nedladdningsbara från Department of Corrections i Oklahoma pga ett säkerhetshål i programmet, detta påtalades för myndigheten som valde att kringgå problemet genom att sluta använda versaler(!), lite senare kunde man ta ut uppgifterna igen, först efter detta täpptes hålet till ordentligt.
http://sakerhet.idg.se/2.1070/1.156631/


En brittisk myndighet slarvade bort ett kuvert med två CD-skivor i, som innehöll uppgifter om 25 miljoner britter som fått barnbidrag. På diskarna finns namn på barn och vårdnadshavare, adresser, kontonummer och andra bankuppgifter samt britternas motsvarighet till personnummer. 
http://sakerhet.idg.se/2.1070/1.132276


Hemliga dokument rörande Englands kamp mot terrorism hittades på en tunnelbanevagn i London. Dokumenten innehöll bland annat information om metoder för att finansiera massförstörelsevapen och terrorism.
http://www.dn.se/nyheter/varlden/hemligstamplade-dokument-hittades-pa-tunnelbana-1.610869


Brittiska försvarsdepartementet medger nu att dubbelt så många datorer har stulits än vad de tidigare medgett. Mellan 2004 och 2007 stals 658 bärbara datorer och 121 USB-minnen. Dessa datorer och minnen har i många fall innehållit känslig information. Extra graverande är att försvarsdepartementet först har försökt mörklägga stölderna.
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/650-brittiska-forsvarsdatorer-borta_1471295.svd 

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Henrik Sultan

Nej nej nej nu missar du hela poängen... det är ju bara utländska myndigheter som slarvar med integriteten inte Sverige :P Lolhttp://www.aftonbladet.se/nyheter/article1563893.ab

m.m.Jag vet inte hur mycket bevis det behövs för att dagens byråkrater ska inse att det är en jävligt dålig ide med denna övervakning... men klart så länge det inte drabbar dom så bryr dom sig väll inte...

2010-02-11 @ 07:36:35
URL: http://sultansblogg.se
Postat av: manen

det är ju därför vi nu måste ÖVERVAKA alla MISSTÄNKTA(muslimer, extremister både till vänster och höger, potentiella brottslingar, fattiga osv) EXTRA MYCKET! Så att vi vet om någon av dom kommer över sådan känslig dokumentation!givetvis är jag ironisk skabbe, hur kan man inte vara det idag(även om Kissinger fick nobels fredspris)?

2010-02-11 @ 08:25:02
URL: http://8thsymphony.com
Postat av: Thomas Tvivlaren

Bra sammanfattat Scaber!

2010-02-12 @ 12:34:44
URL: http://www.thomastvivlaren.se/
Postat av: Patrik

Är det inte lustigt att så fort en myndighet skapas så glömmer man bort (eller skiter i) hur människor fungerar. Fast å andra sidan, det kanske bara är en illusion att politiker arbetar för folket.Jag har i alla fall ingen lust att betala dem för deras arbete längre.Till hösten ska jag lägga min röst på 'The Venus Project' i brist på andra vettiga alternativ.

2010-02-12 @ 17:02:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0