Hur kan man bli anmäld för "förtal" om man rapporterar om något som finns inspelat?

Tunnelbanepoliserna är i farten igen.
Eller rättare sagt, de följer praxis.

Vid anmälan, gör en motanmälan för att sänka trovärdigheten hos den anmälda.

Problemet är väl att detta inte är, eller hade varit, normalt förfarande när det handlar om journalistisk rapportering, eller hur?

Då hade polischefer åmat sig i media.
Nu är det bara en blogg med ett utgivningsbevis.

Låt oss visa hur det verkligen blåser när bloggsfären kör igång.

Uppdatering:

Gun Svensson (Farmor Gun i Norrtälje) Anna Troberg och Sandra Grosse har skrivit om polisens maktmissbruk i Aftonbladet.

Tuggarna har gjort en uppdatering.

-----------------------

I går var jag med i Aschberg på på TV8 (programmet kan ses här). Också med i programmet var Stefan Wahlberg som är specialiserad på rätts- och kriminalfrågor och skriver för bland annat Metro. Han stödde mig väldigt mycket i programmet och beskrev hur det juridiska efterspelet som nu börjat är nästan lika skrämmande som det som jag råkade ut för i Osndag.

Stefan hade under helgen brottats i timmar med att få fram information om händelsen från polisen. Och efter massa timmars väntan hos polisen fick han till slut ut de anmälningar som poliserna gjort mot mig. Jag publicerar det hela här nedan så att alla skall få ta del av polisens version av händelseförloppet.

I stora drag stämmer våra berättelser med varandra. Dock så uppfattade jag aldrig att de bad mig sluta. Jag tog mina tre bilder snabbt innan poliserna ens han tilltala mig. De formulerar sig i sin anmälan på ett sätt som får det att verka som att de visste om att jag filmade dem. Det tycker jag framgår rätt tydligt att de inte gör. De påstår att de inte givit mig valet att radera bilderna och få gå. Det är väl där våra berättelser skiljer sig mest. För mig framstår det ju givetvis som helt absurt att två poliser ljuger rakt upp och ned i en anmälan mot en privatperson. Om någon lyckas få ut mer av ljudet ifrån råfilmen som jag publicerade igår (http://www.zshare.net/download/725889113bd8794c/) så skulle det ju vara fantastiskt om man lyckades få ut svart på vitt att de faktiskt ljuger i sin anmälan.

Annars är det väl oroväckande att de utelämnar saker i sin beskrivning (t.ex. att de hotar med att ta in mig på pissprov) som helt öppet finns med i min film!!! Nåja, här kommer hela anmälan (utan namn och annat som inte är relevant).


(anmälan finns hos tuggarna.)-----------


Detta är den omtalade filmen.
Fler som skriver om tunnelbaneincidenten.
Mina Moderata Karameller, Kulturbloggen, Anders Widén, Lars-Erick, Infallsvinkel, Stor är Världen, Magnus Andersson, Skivad Lime, Andrea Doria, Oscar Swartz, Neo, DNMR, Amanda Brihed, mymlan, Syrrans Granne, svensk myndighetskontroll, Thomas Tvivlaren.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Nicklas Eriksson

Har aldrig använt mig av denna förkortning förut, men nu gör jag det för första gången: ACAB.

2010-02-17 @ 18:43:45
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: johan,karlskrona

Stå på Dig!(polisen gör det)Vi måste ju ha poliser, därför behöver vi ha bra poliser som allmänheten respekterar och vänder sig till.

Jag tror att det är nödvändigt att(minst)en dålig polis snart fälls för att allmänhetens förtroende för dem inte ska bli skadat för all framtid.

2010-02-18 @ 06:58:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0