Låtsasexperter och värdelös statistik - Halmdockorna på Netopia.

Kommentar till Per Strömbäcks debattartikel i DN.

1. "Internetexperten" Per Strömbäck är en lobbyist, man kan läsa det i slutet av hans CV, omskrivet till "branschrepresentant".


2. I artikeln skriver Per att det är orimligt att Telia Sonera delar ut 10 miljarder i Aktieutdelning när DVD, dataspel, inspelad musik och biobiljetter bara omsätter 9 miljarder.

Detta är en jämförelse som inte bara passerar orimlighetens gräns, den sparkar ner skylten som markerar gränsen och våldtar linjen på vägen över.

Telia Sonera är lite mer än en infrastrukturleverantör och i deras rörelsekapital ingår fast telefoni, mobil telefoni, lösningar till företagskunder, IT-tjänster, datatjänster, etc etc.


3. Att nätet ska vara "fritt" innebär inte att det ska vara laglöst.
De flesta begär bara att samma rättigheter som vi har "afk" också ska gälla på nätet, med budbärarimmunitet, yttrandefrihet, rätten att vara anonym och informationsfrihet etc.Resten av mitt inlägg ger jag till det Opassande skrev för någon dag sedan.

-----------

Sanningen är att organisationer, som exempelvis Netopia, fungerar inte mindre än som en trojansk häst.

 

Ifpi, som är en av aktörerna på siten är sedan tidigare även aktörer i lagstiftning som har till syfte att ta bort rättigheter för vanliga medborgare så de kan kontrollera marknaden.

 

De har inga skyldigheter att agera i samhällsintressets bästa och gör det inte heller. Men språket kan spinnas för att få det att låta så trots att historiken över deras agerande visar på motsatsen.

 

 

Sanningen är att vi till största delen är nyanserade och tänkande människor som mest egentligen bara vill sitta under vår korkek.

 

Vi har dock mage att tycka det inte är okej med en toppstyrd, rättslös värld där andra äger våra privatliv och åsikter. Vi borde inte behöva slåss mot halmdockor och nyspråk. De som har tillgång till lagstiftningen borde faktiskt ställas till svars i större utsträckning.

 

 

Jag vill se, det har jag sagt förr men förtjänar att upprepas, grävande journalistik kring dessa organisationers insatser.

 

Jag vill att påståendena de kommer med ska ställas mot hur de agerat och de lagar de fått igenom. För det är något som är fel när de som tar initiativ i en så betydande del av lagstiftningsprocesser, utanför den demokratiska arenan, inte ifrågasätts eller synas.

 

Frågan är varför vi ska behöva försvara vår rätt att säga ifrån när våra rättigheter monteras ned.Fler om Internet, Nätneutralitet och Netopia:
SvD, Ankersjö, Wagenius, Voter, Tianmi,

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: manen

samhället är nätet och nätet är samhället, det finns inga gränser snart(tyvärr inte ens för vissa lagstiftares klåfingrighet), vilket är både bra och dåligt(se föregående parentes)..lite synd att Per Strömbäck mest försöker sätta likhetstecken mellan frihet på Internet = The Pirate Bay. Aja man får väl vänta på nästa generations ip-lobbyister att komma ikapp piraterna!

2010-02-16 @ 11:25:36
URL: http://8thsymphony.com
Postat av: Zac

Vi köpte bensin för 50 miljarder, vad betyder det?Vilken värdelös artikel!//Zac

2010-02-16 @ 12:13:42
URL: http://www.wiktzac.com
Postat av: Undrande

Pär Strömbäck är alltså inte samma person som han som skriver böcker om mansförtryck för han heter bara Per Ström, eller? Läge för förtydligande här, kanske...

2010-02-16 @ 12:43:06
Postat av: scaber

@ UndrandeFörtydligande?

2010-02-16 @ 12:47:34
Postat av: OlofB

En av sakerna som ger mig "röda varningslampor blinkande" är att han nämner anonymiteten på internet.Rätten att vara anonym på internet är en rätt att värna. Det är en förutsättning för Davids möjligheter att inte dödas av Goliat.

2010-02-16 @ 14:09:35
URL: http://olofb.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0