Personvalen i riksdagsvalet 2010 är viktigare än någonsin.

Med de senaste utspelen från APB, där de vill ytterligare undergräva de demokratiska principerna (budbärarimmunitet, oskyldig till motsatsen bevisad etc) så är det viktigare än någonsin att inte bara välja rätt parti, utan rätt personer inom dessa partier.
Vi får vara realister, alla kommer faktiskt inte att rösta på piratpartiet, utan vi har en stor andel som kommer att välja ett parti vars partistyrelse är mer eller mindre fullständigt omedveten om internetrevolutionen som pågått i drygt 20 år nu.


Så var riktigt noga med att lägga din röst på en person som faktiskt har integritet nog att gå mot sin partistyrelses vilja när det gäller försvarandet av grundläggande demokratiska värderingar.

Många riksdagspolitiker har tyvärr den åsikten att de är demokratins försvarare, vilket ger dem rätt att frångå  demokratiska principer i sitt eget agerande.

Newsflash: Ni är inte försvarare, ni är byråkrater.


Med all respekt för det arbete ni gör i riksdagen och i dess utskott, så är ni tillfälligt invalda byråkrater och inget annat.

Demokratins försvarare är och ska förbli medborgarna.


Här är en lista på personer som jag anser och som anser sig själva kunna kombinera det byråkratiska ansvaret samt försvara de demokratiska principerna i riksdagshuset (utan partibetäckning). det är en fortsättning från detta inlägget om det moderata "valfusket", men jag ser inga skäl till att ta bort något namn, även om det finns frågetecken runt enstakas åsikter i upphovsrättsfrågor har den/de ändå en grundläggande respekt för demokrati.

Vill du stå med är det bara att fylla i ditt namn i kommentarsfältet:

Mary X. Jensen.
Kent Persson.
Jonas Morian.
Erik Hultin.
Amanda Brihed.
Christoffer Willenfort.
Oscar Fredriksson.
Johnny Olsson.
Marie Axelsson.
Calle Rehbinder
Gun Svensson
Signe Rocklin

Maria Ferm.
Hampus Algotsson.
Klara Ellström.
Camilla Lindberg.
Annika Beijbom.
Olof Bjarnason.

Jag avslutar med följande citat av Dr Martin Luther King Jr.(Letters from a Birmingham Jail - 1963)
"Law and order exist for the purpose of establishing justice and when they fail in this purpose they become the dangerously structured dams that block the flow of social progress."

"Lag och ordning existerar i syfte att skapa rättvisa och när de misslyckas med detta ändamål blir de farligt strukturerade dammar som blockerar flödet av sociala framsteg."
Fler om ämnet.
Livbåten, Hax, Opassande, Karl Sigfrid, Peter Lindén, Leo Erlandsson, Enligt min Humla, Futuriteter, Jan Rume, Unni Drougge (som min webläsare fortfarande varnar för??), Zac's åsikter på ett fat, imike, MMK, Svensk Myndighetskontroll, Satmaran.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Klara Ellström

Jag kanske ska stå med? Eller vad tycker du? :)

2010-02-21 @ 17:38:53
URL: http://animamundi.blogg.se/
Postat av: Lars-Erick F

Jag vill lägga till:

Camilla Lindberg,

Annika Beijbom,

Lennart Rohdin.I vart fall i FRA-frågan verkar de pålitliga.

Och visst finns fler, både fd riksdagsmän, och kandidater. Även om just i upphovsrättsfrågan det kan finnas tveksamheter.

T ex Birgitta Ohlson, Agneta Berliner, Cecilia Wikström.

För att inte tala om "gamlingen" Hans Lindblad.

2010-02-21 @ 18:05:32
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: scaber

Det är en lista av kandidater jag skapar och jag vill helst se dem föra in sina egna namn, plockar in ett par av förslagen dock.

2010-02-21 @ 18:12:40
Postat av: Olof Bjarnason

Du får gärna lägga till mig om du vill! :)

2010-02-21 @ 18:45:06
URL: http://olofb.wordpress.com
Postat av: infallsvinkel

Tyvärr tror jag att det är oväsentligt ifall "rätt" personer i de andra partierna kommer in i riksdagen.Riksdagen har inte så mycket att säga till om. Regeringen beställer, riksdagsmännen förväntas knapptrycka.

2010-02-21 @ 20:13:38
URL: http://infallsvinkel.wordpress.com
Postat av: Annika Beijbom

Puss Niklas och tack för att jag får stå med! Betyder jättemycket!

Kram

Annika

/alltid glad ffp :)

2010-02-22 @ 13:38:22
URL: http://beijbom.blogspot.com
Postat av: E-mannen

Det blir svårare och svårare att rekommendera enskilda personer i "integritets-fientliga" partier för att man gillar dem efter Fegerleys svek i FRA-frågan.Det känns som att även om man får moderater, sossar och folkpartister att rösta in folk som verkar vettiga i deras bloggar så kommer de ändå att följa partipiskan.Det är sorgligt, men så ser jag det nuförtiden :-(

2010-02-23 @ 00:08:43
Postat av: Erik Hultin

E-mannen:

Det vore rätt trist om alla ska dras över en kam. Gör man på så vis så har man ju egentligen gett upp när det gäller politiken, och i förlängningen så har man då nästan dragit sig undan sin demokratiska rätt.Det vore kanske inte helt fel att ange partitillhörighet samt ev. vilke lista/plats personerna står på. Bara en tanke.

2010-03-03 @ 11:27:48
URL: http://erikhultin.se
Postat av: Men's Timberland Chukka Boots

Nice information, valuable and excellent design, as share good stuff with good ideas and concepts,http://www.timberlandshop.org/Mens-Timberland-Chukka-Boots_4_1.htm lots of great information and inspiration, both of which we all need, thanks for all the enthusiasm to offer such helpful information here.

Postat av: Plumber Luton

So informative post.Having all those information's which are related to my subject.I like you work so much.

2011-10-18 @ 09:03:14
URL: http://www.stagpm.co.uk/plumber/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0