Rätt så, men fel orsak.

DN rapporterar att Reinfeldt har tappat i förtroende efter senaste tidens avslöjande om valmanipulationer hos Stockholmsmoderaterna.

För mig är det konstigt, om förtroendet ska sänkas hos Reinfeldt så borde det vara för hans förmåga att så gott som aldrig uttala sig om saker med negativ klang, som utförsäkringarna, datalagringsdirektivet eller SAAB.
Alltid är det någon annan som tvingas fram i hans ställe, ibland en partiledare inom alliansen och om det inte räcker så kastas Schlingmann åt vargarna.

För mig är det självklart att en statsminister inte bara är det när någonting bra händer, den ska även kunna stå längst fram när det blåser snålt också.

Jag hade i årsskiftet 08/09 en serie som kallades "Fredrik Reinfeldt och Associationsprojicering(*)" om ni vill ha fler exempel.


Men man vet aldrig vad väljarna anser vara saker som är grund för ett sänkt förtroende, dock tycker jag det är fel att han får det för detta.
faktum är att moderaterna åtminstone försöker ha ett öppet röstningsförfarande i provvalen, till skillnad från andra partier med stängda provval där det gäller att ha kompisar i partitoppen eller att slicka röv på rätt personer i valberedningen för att nå ett lågt "startnummer".


I korthet, jag anser att förtroendet för Reinfeldt är på tok för högt, men jag tycker det är fel att det sjunker på grund av valmanipulationen.
(*)Associationsprojicering:

Association - används inom psykologin för att beskriva något i minnet eller fantasin som är kopplad till en sak, händelse eller person.

Projicering/Projektion -  Term som används inom psykologin för att beskriva hur en person som inte vill inse eller kännas vid sina egna "svagheter" för att försvara självbilden kan tillskriva dessa egenskaper på andra personer istället.
(båda dessa hämtade från wikipedia)


Associationsprojicering/projektion - Att avsiktligt placera sig själv eller annan person vid positiva händelser eller situationer för att förmedla en bild av sig själv eller annan som nödvändigtvis inte är överensstämmande med verkligheten, kan även användas genom att hålla sig borta från negativa händelser som kan bryta mot den bild personen vill att allmänheten ska associera personen vid.DN, SvD, Dn2, DN3.
Ankersjö, politikerbloggen,

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: apocalypse nowish

rajraj är en av världens bästa politiker (inte ett positivt omdöme), självklart kommer han därmed slänga ut kanonmaten att ta kritik medan han själv strålar sig i positivism.Däremot har du fel i att han inte borde ta till sig kritik eller skadas av dessa s.k. "skandaler" eftersom han är fullt medveten om att detta pågår, precis alla andra partiledare är medvetna om att det försegår i deras partier. Detta är bara en vanlig dag i den politiska sfären och ytterst vanligt. Journalister vet om det också.Enda anledning för att det kommit fram nu är för att någon annan inom Moderaterna ogillar de som "fuskat" denna gång. Och det är inte alls omöjligt att rajraj själv är inblandad i det, har skett förut, så varför inte igen...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0