Är IFPI att räkna som samhällsfarlig verksamhet?

Organisationer på yttersta vänster- och högerkanten är ofta stämplade som samhällsfarliga element, just för att de vill förkasta demokrati som styrsätt.

Är det inte dags att infoga de privata intressen som med odemokratiska medel vill inskränka på såväl yttrandefrihet och informationsfrihet, under samma epitet?

IFPI har genom sin rapport har de tydligt visat att de anser att privata bolags vinstintresse ska gå före demokratiska fri- och rättigheter.
Jag citerar samma del som Mattias Andersson gör i sin bloggpost.

“Musikindustrin och andra kreativa branscher runt om i världen vill försöka engagera Internetleverantörer att bromsa digital piratkopiering på deras nät. I de flesta länder kräver detta hjälp från regeringar i upprättande av ett konsekvent och effektivt gensvar från hela ISP samhället.
Den mest genomtänkta hanteringen hittills är en anpassad reaktionsmodell, vilket innebär ökande varningar av lagöverträdare, som en sista utväg för dem som vägrar att sluta, blir att tillfälligt stänga av Internetanslutningen. Denna anpassade reaktion är proportionerlig, ett effektivt sätt att stävja piratkopiering”
Jag avslutar med mitt favoritcitat av Martin Luther King jr.

"Law and order exist for the purpose of establishing justice and when they fail in this purpose they become the dangerously structured dams that block the flow of social progress."

"Lag och ordning existerar i syfte att skapa rättvisa och när de misslyckas med detta ändamål blir de farligt strukturerade dammar som blockerar flödet av sociala framsteg."

Fler som skriver:
Ett Otyg, Karl Sigfrid, polisstaten.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Thomas Tvivlaren

Grymt citat där! memorera

2010-01-21 @ 20:44:14
URL: http://www.thomastvivlaren.se
Postat av: Anders

Jag tycker at Säpo borde undersöka om IFPI infilterat rättsväsendet.

2010-01-21 @ 21:19:05
Postat av: Sweeper

Håller med dig fullständigt. Mycket träffsäker analys, lustigt att jag inte sett parallellen tidigare. Keep up the good work/ Sweeper

2010-01-21 @ 22:11:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0