Det verkar vara mer än varg vissa hatar.

Läser på "reflektioner" och finner denna del något besynnerlig.


"Jag tycker mig känna igen drevet. Homofrågan drevs av media och politiker på samma sätt oavsett dårskapen i kärnfrågan. När flocken blivit tillräckligt stor vågar ingen säga emot, istället blir man en medlöpare själv."


Nu vet jag inte vilken del av homofrågan han menar, ifall det bara är vigselrätten eller om det är homosexuella i stort.
I vilket fall så vore det intressant att söka igenom varghatarlobbyns arkiv och se vad mer av hat man kan hitta.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Snild

Han menade såklart skyddsjakten på homosexuella. Du vet, det behövs för att de inte ska bli inavlade. :P

2010-01-05 @ 20:49:46
Postat av: Jinge

Jag tror inte ett dugg på det där. Folk skiter högaktningsfolk i människors läggning. Men det är ju ett giftigt argument, samma teknik som israelkramarna använder. Sprätta dynga på budbäraren fast det inte handlar om antisemitism utan homofobi. Löjlig tanke! Publikfrieri kanske?

2010-01-05 @ 21:11:24
URL: http://jinge.se
Postat av: Jinge

Jag tror inte ett dugg på det där. Folk skiter högaktningsfullt i människors läggning. Men det är ju ett giftigt argument, samma teknik som israelkramarna använder. Sprätta dynga på budbäraren fast det inte handlar om antisemitism utan homofobi. Löjlig tanke! Publikfrieri kanske?Nu blev det rätt hoppas jag...

2010-01-05 @ 21:12:31
URL: http://jinge.se
Postat av: Anders

Du har rätt att det finns mycket hat i den här vargfrågan, från bägge sidor.Här är det vargjägare som har blivit hotade.http://www.nwt.se/article639209.eceJa, jag är för jakten på varg

Nej, jag försvara inte att någon hotas för sina åsiker skull.

Ja, jag ser med avsmak på hur fakta används av bägge sidor. Hur forskare som presenterar fakta som inte överensstämmer med sin egna inställning smutskastas. Hur officiella organisationer som borde veta bättre, höjer debatten till en hysterisk nivå.Vad är vi på väg när folk helt tappar sinne för propotioner och skilja på fråga och person?

2010-01-05 @ 22:24:46
Postat av: carina edwards

Värna om djur och natur verkar inte gälla i Sverige längre. Finns inget försvar för denna dumma hetsjakt, lika löjligt som att jaga tiger/noshörning och tro att man kan bli potent kvinnotjusare genom att äta delar av dem.

Ni har fått mig att skämmas över att vara svensk!

2010-01-05 @ 22:48:35
Postat av: Anders

Carina. Källkritik! Referenser?Vad är det du kritiserar? Vad jag vet så finns det inga belägg för att någon äter könsdelar från vargarna. Hela vargkroppen, utom skinnet, måste sändas in till naturvårdsverket (NVV) för obduktion.Är det att vargen över huvud taget jagas? Klaga på regeringen, inte jägarna.

Är det jaktens genomförande? Klaga på NVV som lagt upp reglerna för hur jakten skall genomföras.Motiveringen för jakten:

Regeringen (inte jägare eller NVV) har beslutat på en nivå på 210 vargar. Det antalet är satt sedan länge.

NVV har med vargforskare lagt upp en plan för vilka djur som skall skjutas samt hur många djur behöver skjutas för att hålla den nivån. På NVV hemsida finns rapporterna att läsa, gör gärna det.

Vargforskarna kom fram till att 30-45 vargar behöver skjutas för att hålla antalet vargar på nivån, detta eftersom tillväxten har varit ca 13% per år under de senate åren. NVV valde 27 st vargar.

De kom även fram till att försöka välja vargar att skjuta inte var lämpligt, utan slumpmässigt val av djur fungerade bäst (alternativen som de valde mellan hittas i rapporten). Samt att revir med inflyttade vargar skulle fredas. Detta gjorde även (ett revir i gästrikland).Att sedan jämföra med noshörningar är inte relevant. Vargen var utrotad i sverige under ca 10 år, från till -78. Då invandrade vargar från finland startade ett revir i Värmland. Så ALLA svenska vargar härstammar från dem, vilket är ett problem för vargstammen. Men dessa vargar är alltså finsk-ryska, vilket inte är hotade. Så vargen är inte utrotningshotad som art.

2010-01-05 @ 23:57:25
Postat av: scaber nestor

@Jinge.

Citatet är korrekt och eftersom personen inte utvecklar det kan det betyda vad som helst, men jag betvivlar att det är i positiva ordalag han använder ordet "homofrågan".@Anders.

Carina skrev "det är lika löjligt som", inte att folk de facto åt könsdelar.Sedan vill jag att du räknar upp vilka vargforskare det är, vilka som bekostar deras forskning och vilka direktiv de fått av regeringen.Elefanten är inte hotad i vissa delar av Afrika, men är så i andra delar.

Det är därför det är förbud på jakt där de är få och jakt är tillåten där de är många.

Ett förfarande som är acceptabelt.Men tydligen inte här.

2010-01-06 @ 03:19:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0