29 vargar hittills bara på licensjakten, ej inräknat skyddsjakt eller den illegala jakten. Hur många ska skjutas egentligen?

2 extravargar skjutna i massjakten, den första har förundersökningen lagts ner på och det finns inget som talar för att den som gäller Hasselforsreviret kommer att bli annorlunda.

Nu ska det bli skyddsjakt i Jämtland, där det sköts en i december också.

Man kan fråga sig varför man inte valde att ta dessa djur under den lagliga jakten?

Eller nej, det behöver man inte.
Varför ta de individer som man ändå kommer att kunna skjuta på annat vis?
The more the merrier....

Och på tal om det, i Dalarna var det överskjutning, men nog fan vill de skjuta fler, även här är det "skyddsjakt" som gäller, lyckligtvis är det inget beslut taget....än.


29 vargar + skyddsjakt + illegal jakt = snart 20% av vargstammen utraderad på en månad.Sen har vi miljöministern som uttalat sig igen, denna gång som svar på NRN's artikel, som i sin tur var ett svar på Miljöministerns sagoberättande i lokalpress.

NRN förbereder ett uttalande.


Och det är fortfarande inte 20 vargar som ska föras in, riksdagsbeslutet säger HÖGST 20.
Och jordbruksverket har redan gått ut i DN och sagt att det är 3-4st under en 5-årsperiod.
Vilket är helt beroende av att de lokala länsstyrelserna ger sitt samtycke.KK, B&P, SydSv, DN, DN2, NWT, DN3, AB, DN4, DN5, SvD, SvD2.
Nollkoll, drottningsylt, Björn Andersson, AFS, NSF-bloggen.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: manen

inte för att försvara jakthetsarna men: 3-4 vargar/år över 5 år skulle ju iofs kunna bli 20?

2010-01-29 @ 14:06:15
URL: http://8thsymphony.com
Postat av: scaber nestor

Glömde visst länken som hör till uttalandet.http://www.dn.se/nyheter/sverige/vart-beslut-bygger-pa-andra-grunder-1.1034877Det är 3-4 under 5 år, inte per år.

2010-01-29 @ 21:01:54
Postat av: Inga M

När det gäller hur många som behöver inplanteras för att klara av inavelsproblemen så lyssnar man på de svenska vargforskarna och genetikerna, inte på en skränande okunnig minoritet i media, eller på den politiska ytterkanten. Jag antar att det finns kostnader förknippade med detta och då är det ju dumt att ta in fler än man behöver. Och i första hand handlar det om att flytta varg, inte ta in från annat land.

2010-01-30 @ 10:39:46
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: scaber nestor

Inga, nu är du på väg att kliva över anständighetens gräns.Att insinuera att jag tillhör antingen extremhögern- eller vänstern är en förolämpning mot mig och det mångåriga arbete jag utfört som medborgarrättsaktivist.Jag sätter mig själv och personer jag betraktar som vänner i fara dagligen genom att hjälpa de Iranska och Kinesiska demokratirörelserna.Vad gäller "en skränande minoritet" är det ett patetiskt och närmast imbecillt försök att förminska en meningsmotståndare.Lyft upp dig till den nivå jag vet att du egentligen befinner dig på, detta du kastar ur dig är långt under din värdighet.

2010-01-30 @ 14:32:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0