Jakten på den försvunna undersökningen.

Enligt denna blogg samt jaktjournalen publicerade Aftonbladet igår (6/1) en undersökning som påstod att Svenskarna var för jakten, även i storstadsområdena.

Problemet är att det är bara hos dessa jag ser den omnämnd, ingen annanstans. (vid tiden för min publicering)

Så, är det någon som har gårdagens Aftonbladet, bläddra igenom den och se om ni hittar den.


Uppdatering:
Nu går jägarförbundet ut med en pressrelease, men var fan är undersökningen?


Uppdatering2.
Den fanns i gårdagens papperstidning, men webredaktören på Aftonbladet ville inte garantera att den kommer ut på nätet.

Hur i h-e kan man ge fan i att publicera något sådant på nätet så man kan källgranska den?


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: C.G.

nu för tiden är det mest hushållen som källsorterar och källgranskar. Skvallerpressen ägnar sig endast i undantagsfall åt nyheter och journalism.

2010-01-07 @ 10:48:38
URL: http://magickwithouttears.blogg.se/
Postat av: Henrik Ström

Jag har hört att internet börjar bli fullt, så Aftonbladet tar bara sitt ansvar.

2010-01-07 @ 11:02:11
Postat av: Inga M

Hmmm det är väl inte så svårt att förstå!Aftonbladet beställde den här undersökningen till måndagen efter vargjakten, eftersom man visste att en massa människor skulle bli upprörda över att ha sett blodiga djur under hela helgen i tidningarna, i teve och på webben. Då trodde man sig garanterat få tummen ner av svenska folket på vargjakten och på besluten om 210 vargar max i landet.Nu misslyckades taktiken och Aftonbladet ville inte göra så mycket väsen av den här enkäten eftersom den gav Alliansen och Carlgren stöd för både vargjakten och för begränsningen av antalet vargar i landet. Samtidigt måste man för skams skull publicera den och då¨ gjordes det i pappersupplagan, oåtkomligt för debatten på nätet!Dålig stil. Men helt följdriktigt. Man har ju motarbetat vargjakten en hel vecka i intensiv rapportering nu. Tanken var att fortsätta följa upp det hela med hjältegloria runt sig själva och sin undersökning, samtidigt som man inleder valåret mot Carlgren och Alliansen. Nu blev undersökningen istället en fjäder i hatten för motståndarna och det var inte tänkt så.

2010-01-07 @ 23:22:41
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lasse

Jag förstår att Sifo undersökningen som beställdes av Aftonbladet i syfte att påvisa hur negativ svenska befolkningen var till vargjakt i synnerhet efter den hätska rapportering och Lena Mellins ytterst tveksamma artikel blev en gigantisk örfil på motståndarskaran när det blev klart att "Vargkramarna" bara var en liten men ytterst högljudd skara och svenska folket faktiskt var mer påläst än väntat.En sak hedrar dig och det är att du förespråkar en demokratisk hantering av olika ideologier istället för våld och hot om våld vilket sällan löser något.

2010-01-08 @ 18:44:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0