Likheter mellan Vargjägarnas argument och japanska valfångare.

Läser att Sea Sheperd har fått sin superbåt sänkt av ett Japanskt valfartyg och längst ner läser jag vad de japanska valfångarna menar är skälet för valjakten.

"Japanernas förklaring till den fortsatta jakten är att det är i forskningssyfte, och att man övervakar valarnas inverkan på fiskebeståndet."


Vad är då likheten?

Jo, man hävdar en sak men menar en annan.

Svepskäl som "i forskningssyfte" används för att kunna fortsätta fånga val, svepskälet i vargjakten är "viltvård", att man egentligen värnar om vargen.
Hur falskt argumentet är kommer man att märka när nu samma politiker som propagerar för vargjakt effektivt undviker att berätta att de skiter fullständigt i utplanterningen.


Jag har fortfarande inte sett en allianspolitiker, eller sosse för den delen, ute i jaktstugorna och berättar för jägarna att varg ska inplanteras just där de har jagat.


Lägg märke till hur Naturvårdsverkets representant erkänner att de inte ens påbörjat planerna om inplantering, att de inte har en aning om vilka vargar som skjutits och hur den värmländska centerpartisten undviker debatten om inplantering i denna debatt i svt's morgonsoffa

http://svtplay.se/v/1834933/rapport/vargjakt_i_gomorron?cb,a1366518,1,f,123747/pb,a1366516,1,f,123747/pl,v,,1834664/sb,k103266,1,f,123747Läs också denna artikel som berättar att varannan varg som skjuts, skjuts illegalt.


AB, DN, AB2, Expr, AB3, DN2, AB4, svensson, annarkia, news by me, karl hellberg, natosh, piprök, biology & politics, annika beijbom, irish times, sidney morning herald, nina larsson, kvp, mynewsdesk, Callisto,

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Sonny

Det är Sea Shepherd Conservation Society som äger Ady Gil (båten) som rammats av Shonan Maru No. 2.Tillskillnad mot Greenpeace som endast protesterar mot valjakten, så försöker Sea Shepherd att stoppa mördandet av valar.

2010-01-06 @ 15:55:26
Postat av: scaber nestor

Ok, korrigerar.

2010-01-06 @ 16:04:31
Postat av: Anders

Håller med dig, båda jakterna är helt horribla.// Anders

2010-01-06 @ 21:49:02
URL: http://blogg.aftonbladet.se/aceeo/
Postat av: Stefan

Det är inte lätt att se likheter mellan jakt på världens näst mest utbredda rovdjur och valar. (Bara räven har större numerär och utbredningsområde)Är inte yrkesfisket värd större uppmärksamhet? Här kastas mängder döda/döende djur tllbaka pga uppfyllda kvoter, dagligen. Tonvis av fisk dör helt i onödan pga byrokratiska regler tagna av någon långt borta som försöker kontrollera verkligheten.

2010-01-07 @ 13:38:04
Postat av: Lasse

http://www.seashepherd.org/who-we-are/paul-watson-and-greenpeace.htmlHere can You all read what SSCS and Paul Watson stand for.He claims to have sunk 10 ships and rammed even more so they are nothing but terrorists and should be handled as such.

When You start with violence You have no rights left ...

Numnuts are crying eyes out for playing speedbump with toyboat..Tar man till våld så förtjänar man samma svar...läs gärna på vad Sea Shepard är för något.

Dom fick vad dom förtjänar och borde ställas inför rätta och dömmas som dom terrorister dom är

2010-01-07 @ 16:07:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0