Med sådana partivänner behövs ingen oppositionspolitik.

Gunnar Axén och Helena Rivière hoppar på "Alexandra" som gick ut i press med sin historia för några veckor sedan.

Och som de gör det också.

De påstår att hon inte tänker gå till psykiatrin med orden "Hon har fått remiss till psykiatrin men är mest störd över att behöva gå dit", trots att hon i artikeln skriver klart och tydligt:

"Jag behöver besöka psykiatrin. Remissen har gått iväg och kallelsen har kommit. Men jag vet inte om det är värt mödan. Kommer jag att få tid till att gå dit, kommer jag kunna ta ut eventuella mediciner och framför allt klarar jag av att bearbeta och tackla en diagnos till? Och nånstans i bakhuvudet så ligger tanken om att jag inte skulle ha behövt åka dit alls, om min grundtrygghet inte hade rubbats."


De avslutar artikeln med orden:

"Särskild hänsyn tas till de allvarligt sjuka. Och det är moraliskt rätt att hjälpa människor till arbete om de har arbetsförmåga. Det tror vi till och med Alexandra kommer att hålla med om en vacker dag."


Med denna cyniska och från medmänsklighet befriade människosyn behöver inte oppositionen presentera någon politik, det räcker fullständigt med att veta vad man INTE vill ha.Fler om debattartikeln.
Peter Andersson, Högberg, AFS, Anne, Westerholm, tankar kring.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Bert

Undrar om Axen tycker likadant om Moderaten Karl Sigfrid som man ville skulle sjukskriva sig därför han var emot FRA-lagen.

http://www.youtube.com/watch?v=pnIX_W2nD1Q

2010-01-25 @ 17:38:26
Postat av: klara

Stackars Alexandras barn. Varför ska de behöva leva med en så sjuk mamma. Hur kommer det påverka deras liv?

2010-01-25 @ 18:36:20
Postat av: S.

Jag blev med hemskt upprörd över artikeln. En sådan människosyn är förkastlig, och att de inte ens läst om henne förtydligar eländet å det grövsta. Helt empatilöst!

Och till "klara"- frågan är väl snarare hur regeringens regler kommer påverka deras liv?

2010-01-25 @ 19:42:48
Postat av: Kalle

I sin artikel skriver hon att hon bor i hus, har bil och hund. Sen har hon tre barn oxå. Hur tusan kan man ha råd med hus när man inte ens jobbar? Själv har jag jobbat 15 år heltid, men inte har jag råd att bo i hus för det. Kanske är det bättre att bli sjukskriven istället. Då verkar man ju kunna leva rätt bra.

2010-01-25 @ 21:20:56
Postat av: Ola

Kalle: Avundas du Alexandra? Du kanske också vill lida av kroniskt utmattningssyndrom? Själv jobbar jag hellre än att knappt ta mig ur sängen. DN hade en artikelserie om sjukdomen för ett tag sen. Leta upp och läs den, så får vi se om du är lika avundsjuk efteråt.

2010-01-25 @ 21:32:11
Postat av: manen

luktar å ena sidan positionering inför valet(låt vara att ljushuvudena framstår som känslokalla idioter), å andra sidan så kanske de bara ÄR känslokalla idioter och politiska broilers :-/Sämst jävla sätt att hantera 3 barns morsans problem såhära alltså!

2010-01-25 @ 21:57:56
URL: http://8thsymphony.com
Postat av: scaber nestor

KalleDet fanns en tid innan hennes sjukskrivning också, med jobb och lön.Vilket, om hon hushåller med pengarna, räcker till att bibehålla en viss standard.

Vi vet heller inte om barnens far hjälper till, på vilket sätt han hjälper till, om de fortfarande är ett par eller inte.Det är många faktorer som man bör beakta innan man kommer med vissa påståenden.

2010-01-25 @ 22:47:21
Postat av: essbeck

Det finns en debatt i riksdagen från 2007 där Helena Riviere är i farten igen.Hon säger till exempel så här :"Möjligheterna att begära sjukintyg från första dagen kommer sannolikt att få samma preventiva effekt som förslaget om den utökade kontrollen av tillfällig föräldrapenning fick. Det inträffade ett märkligt tillfrisknande bland barn när Försäkringskassan gjorde uppföljningar av anmälningarna och ökade kontrollen och begärde intyg. Sjuklönesystemet ska naturligtvis användas enligt intentionerna. Arbetsgivarna har merkostnader för vikarier och för ändrad arbetsplanering. De behöver kunna skydda sig mot grundlös frånvaro."---

Jag tänker att hon ser folk som fuskare och företagen måste skyddas mot alla dessa fuskande arbetare.

---

http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=101&bet=2007/08:24(anf 78)

2010-01-25 @ 23:20:30
URL: http://essbeck.wordpress.com/
Postat av: Danne med Chevan

Ska verkligen en så sjuk förälder ha vårdnaden och boendet om barnen? Det vore bättre att den andre föräldern fick ta hand om det, så den sjuke föräldern kunde få mer tid för att bota sin sjukdom och komma tillbaka till arbetsmarknaden.

2010-01-25 @ 23:50:29
Postat av: scaber nestor

@Danne.

Vad vet du om den andre föräldern som gör att du är så stensäker på din sak?

2010-01-26 @ 00:06:06
Postat av: aka.proteus

Fick upp ögonen för Helena Rivière första gången under FRA-debatten <a "http://sv.wikiquote.org/wiki/Helena_Rivi%C3%A8re">http://sv.wikiquote.org/wiki/Helena_Rivière.</a>. Hon hade sina idéer redan då...

2010-01-26 @ 09:40:47
Postat av: Einar Berg

Jag säger det igen. Ta det lugnt, Det röda laget kommer att vinna valet. Efter det kommer alla problem att lösa sig. Ohälsan kommer att försvinna spontant. Alla kommer att känna hur initiativlusten att arbeta kommer tillbaka när man får vara sjukskriven med 80% av lönen (eller mer) på obestämd tid. Arbetsförmedlingen kommer inte att behövas längre eftersom alla kommer att få jobb i den nya miljöbaserade industrin. Jobb som alla älskar och som är utformat precis efter varje individs egna behov och önskemål. Ingen kommer att vilja ha svartjobb eftersom det är coolt att betala skatt. Och med hjälp av höjda skatter kommer alla att känna sig trygga. Och kan då bjuda varandra på glass för dom höjda löner och pensioner som alla givetvis också kommer att få.

2010-01-26 @ 15:06:36
URL: http://einarberg.blogspot.com/
Postat av: scaber nestor

@Einar.

2006 visste folk att de INTE ville ha Göran Persson 4 år till, så de röstade på andra alternativet.2010 vet folk att de INTE vill trampa på sjukskrivna och arbetslösa för att få en extra tusing i plånboken.

De är heller inte beredda att överlämna demokratiska verktyg i händerna på ekonomiska särintressen, eller bli övervakade av halvstatliga myndigheter.Så då röstar de åt andra hållet.Men en eloge åt din ironi, den är helt ok :)

2010-01-26 @ 16:01:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0