Miljöministern sprider skrönor om vargjakten i lokalpress.

Jag och ordföranden i Nordiska Rovdjursnätverket Krister Kristensson skriver på Second Opinion om miljöminister Andreas Carlgrens spridning av felaktigheter om vargjakten i media.

Från artikeln.

---------------
"Trots att expertis inom såväl Naturskyddsföreningen, Skandulv och Svenska Jägareförbundet tillbakavisat Andreas Carlgrens uppgifter om att jakten var till för att skjuta av de genetiskt svaga individerna i den svensk-norska vargstammen, så fortsätter miljöministern sprida dessa skrönor."
---------------


Tidigare har miljöministern spridit dessa felaktigheter i såväl riksmedia som i nyhetssammanhang, med resultatet att hans trovärdighet minskat dramatiskt när fakta om jakten framkommit.

Så varför försöker han göra om fadäsen i lokalpress?
Svaret framkommer i artikeln, gå dit och läs och rösta.
För att hjälpa Nordiska Rovdjursnätverket kan du skicka:

"Varg 10", "Varg 25", "Varg 75" eller "Varg 100", till 72500.

(från utlandet) +46 72 500

Eller sätta in valfri summa på:

Nordiska Rovdjursnätverket
Bank: Swedbank
Clearing nr: 8156-2
Kontonummer: 914 615 231-0


Nordiska Rovdjursnätverket är politiskt oberoende nätverk som värnar om våra rovdjur i Norden och verkar för att rovdjuren ska kunna återta sin ekologiska roll i naturen. Nätverket består av intresserade och experter från olika ämnesområden som frivilligt vill höja den vetenskapliga och journalistiska nivån av rovdjursfrågor i Norden, samt dokumentera hur rovdjurspolitiken implementeras i verkligheten.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0