NRN polisanmäler misstänkt skadegörelse i Skånes Djurpark

http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/misstaenkt-skadegoerelse-paa-skaanes-djurpark-polisanmaeld-360326

Nordiska Rovdjursnätverket misstänker att Skånes djurpark kan ha varit utsatt för skadegörelse och detta har fått till följd att 12 vargar skjutits. Därmed har föreningen polisanmält händelsen på Skånes djurpark.

-  Det är inte uteslutet att någon mellan torsdagen den sjunde januari och lördagen den nionde januari 2010 klippt upp varghägnet på tre ställen och uppmuntrat vargar att rymma vilket resulterade i att hela flocken avlivades under kaotiska förhållanden. Enligt information från djurparkens så var det tre hål, säger Sanna Cronhielm som upprättade anmälan idag.

Nordiska rovdjursnätverket anser att det omedelbart behöver utföras en teknisk undersökning som innebär att man ska undersöka platsen samt stängslet för att se om vargtänder eller verktyg har skapat hålen.  Alla djurparker i Sverige ska följa föreskrifterna i Djurskyddslagen, Djurskyddsförordningen, samt Jordbruksverkets regler för djurparksdjurhållning.  Om det är brister i regelverket måste det rättas till. Om det å andra sidan visar sig att det brustit i underhållet måste någon ta ansvar för det, men enligt djurparken var staketet godkänt och relativt nytt.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0