Rovdjursutredaren Åke Petterssons jaktvårdsområde sköt en extravarg.

De som följt debatten vet att Rovdjursutredaren Åke Pettersson är vice ordförande för Laxå Jaktvårdskrets.

Har man varit med lite mer i detalj vet man att den sista vargen skulle skjutas i Hasselforsreviret, ett revir som ligger strax utanför Laxå.

Idag lyckades två jägare skjuta en samt skadeskjuta en till i detta revir.


Enligt länken så sköt två jägare varsin, ovetande av varandra.

I ärlighetens namn, om det finns en varg kvar att skjuta, varför skickar man ut mer än ett jaktlag i reviret, som dessutom inte har radiokontakt med varandra?


Men vi får väl unisont säga grattis till vår opartiske rovdjursutredare, som helt oberoende från föreningen han är knuten till, kommer fram till licensjakt på varg och sedan lyckas skjuta två vargar exakt samtidigt.

Att det öronmärks ett revir till just den jaktvårdskrets han tillhör måste ju också vara en slump....Sinnesrubbade satans mutkolvar.Glöm inte att Expressen har en artikel med omröstning.


Kom till Vargens Dag i Örebro 4 februari kl 17.00.
Fler som skriver.
KK, B&P, SydSv, DN, DN2, NWT, DN3, AB. SvD, SR.
Valtersson, Badlands Hyena, AFS, Ljungman, vargreviret, rosen(rasande),

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag återkommer till fakta i målet: Det finns idag många fler vargar i Sverige än de 210 som enligt riksdagsbeslut ska vara max. Det betyder att det finns god marginal för den här överskjutningen. I jaktsammanhang går inte att helt undvika överskjutningar och skadskjutningar även om strävan alltid är att försöka. Länsstyrelsen i Värmland håller på att ta fram ett system för snabb och säker rapportering under jakt och det kommer att minska risken för överskjutningar framöver. Jägareförbundet arbetar också med att sjösätta en utbildning för jägare som jagar varg, en motsvarighet till björnpasset som redan finns för björnjägare.Jakten är nödvändig om man ska få acceptans för varg där den finns. Och utan den acceptansen blir det svårt att bedriva en vettig förvaltning. När vi fick licensjakt på björn så upphörde i stort sett tjuvjakten i det södra utbredningsområdet. Det är inte vargen som är hatad som djur, det är den orimliga rovdjurspolitik som de röd-gröna har bedrivit under många år. Man har helt struntat i att lyssna på dem som tvingas leva med varg. Och man har helt struntat i att försöka lösa inavelsdilemmat och man har inte fått fram beslut om hur förvaltningen ska organiseras. Den nuvarande regeringen har lyckats ta tag i frågorna och fått fram beslut som funkar på lång sikt och beslut som har en majoritet med sig, både bland befolkningen och i riksdagen.

2010-01-28 @ 20:02:52
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: scaber nestor

Inga, jag vet att du kan skriva, så varför använder du samma mall som Carlgren?Det du och många andra missar är att befolkningen inte är dumma i huvudet.De minns att man gick ut hårt innan jakten och hävdade att huvudmålet för jakten var att minska inaveln.sedan sköt man de 27 friska (om än inavlade) individer istället för de skadade och missbildade djuren som Carlgren påstod skulle skjutas.Först när en närmast samlad forskarkår, inklusive Liberg, beskriver detta som skitsnack, så kommer "acceptans"-argumentet fram.Att detta är lika mycket substanslös retorik märker man när Jägarnas Riksförbund vill minska antalet till högst 150 djur och absolut inte ha inplantering, LRF "glömt" att förankra beslutet om invandrade/inplanterade vargar hos sina medlemmar och därigenom lämnar det helt öppet för att dra sig ur.Imorse skrev Eskilssons politiskt sakkunnige att antalet utplanterade inte skulle bli mer än 3-4 stycken under en 5-årsperiod.Inga M.Behandla mig inte som jag vore okunnig och använd inte storstadsargumentet mot mig.

Du vet mycket väl om att jag är uppvuxen i vargtrakter.

2010-01-28 @ 20:53:39
Postat av: Inga M

Alliansens beslut i vargfrågan är och har varit ett paket med licensjakt på varg, begränsning av vargstammen tills vidare till 210 individer och en långsiktig lösning på inavelsproblemen. Dessutom har man organsierat upp förvaltningsfrågan. För var man än drar gränsen så måste någon ha ansvaret för hur stammen ska förvaltas. Det här är ett väl förankrat beslut, förankrat hos befolkningen, stora organisationer, politiskt i majoriteten och hos dem som forskar på varg i Sverige. Sen finns det andra typer av forskare som ger sig in i debatten och säger sig ha mandat till det utifrån sin profession, men Du får ursäkta om jag litar mest på dem som faktiskt sysslat just med att studera de svenska vargarna i decennier. De är seriösa och jobbar med ett bevarandeperspektiv för ögonen. Men ett mer långsiktigt tänk än den skränande flock som just nu ockuperar media.

2010-01-28 @ 22:15:55
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: scaber nestor

Inga, Jag vet att du är en tänkande person med egen vilja.Vill du presentera miljödepartementets officiella linje räcker det med en länk.Ps, om du hänvisar till "forskare", nämn dom vid namn så jag kan bedriva en källkritisk granskning.Men jag antar att en av dom är Liberg.

Då ger jag dig en utmaning.

Hitta ett uttalande där han inte nämner siffran 210 eller 20 föryngringar som "riksdagens mål" eller "riksdagsbeslutet".

För en ovan så ser man det inte, men har man studerat politikers skitsnack och lingo i flera år så känner man igen uttalanden som bara låter bra, men som vid en närmare granskning betyder lite.Liberg har hittills aldrig sagt att siffran 210 eller 20 föryngringar är vetenskapligt förankrad.

2010-01-29 @ 01:02:10
Postat av: Lars-Erick F

... och nu är det fråga om hur många lodjur som ska dödas, burfångade...

2010-01-29 @ 11:57:58
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
Postat av: Inga M

Jag glömde något jag tänkt påpeka länge. Det är inte utredare Åke Pettersson som jagat varg i Laxå, det är en annan Åke Pettersson. Dålig källforskning! Du brukar ju framhäva Dig själv som en som har koll på läget och är saklig!2010-01-31 @ 06:40:06
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: scaber nestor

Som redan påpekats.

Visa källa så drar jag med glädje tillbaka det.

2010-01-31 @ 07:31:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0