Sahlins väska: 6000:-, Reinfeldts klocka: 80.000:-

Ser att debatten som handlar om Sahlins väska egentligen bara är uttryck för medias vana att kritisera kvinnor på dess utseende och accessoarer.

För hur kan man annars förklara att debatten handlar om Sahlins väska och inte Reinfeldts 13ggr dyrare klocka?
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Political bitch

Bra iakttagelse!!

2010-01-22 @ 21:16:58
URL: http://political-bitch.blogspot.com
Postat av: Esa

Jättelätt att förklara: Hela idén att kritisera Mona Sahlin och miljömupparna för dessa saker är ju att de propagerar för att alla som är rika är onda och ska plundras på allt de har, alternativt att allt som inte är supermiljövänligt ska förbjudas.Detta gör INTE borgarna och Fredrik Reinfeld, och därför kan de självklart inte heller klandras för sådana saker. Hela saken handlar ju om att Mona och miljömupparna är hycklare som bryter mot de ideal som de använder för att skaffa sig röster, INTE att fina accessoarer skulle vara något fel i sig.Socialdemokrater är ju dock inte kända för att kunna hantera logiska resonemang längre än ett halv steg.

2010-01-22 @ 23:44:58
Postat av: Sweeper

Nej, det handlar nog inte om genus (ryser bara jag skriver det ordet...) Tror det handlar om överklass/arbetarklass, och kopplingen till höger/vänster. Den som är högerliberal bejakar ju ekonomisk framgång och visar den gärna hos sig själv. Den som är vänster känner nog större press att klä ner sig för att visa "solidaritet" med väljare och vänner. Gissar att många socialdemokraterna vill tänka bort sin partiledares höga lön och se henne byta ut LV-väskan mot en konsumkasse. Absurt för mig som är liberal, men jag misstänker starkt att vänstern funkar på det viset.

2010-01-23 @ 00:08:20
Postat av: Steve Lando

nu följer jag inte dessa dylika debatter då de ju är särledes pat(t)etiska - och du gör naturligtvis en god vinkling utav det här.Kanske det är så - fast jag vet inte - att det blir mer kritik på sahlins väska för att det är ävenledes tanter (journalistiska---tanter) som hojtar och jantiserar sig mot kacklande könsfrände, i vanlig kvinna-kvinna-hönsfajtsordning.i övrigt är det ju givetvis annars så, att som några ovan säger så säger hon sig företräda vissa arbetsgrupper, vilka då ej har råd att slänga sig med dylika väskbehag. (d.v.s. avundsjukasyndromet)när det gäller just tobleronesahlin skall väl alla vara glada att hon inhandlar sina saker för egna pengar (eller får dem som present), men därefter bör det ju ta stopp. Hennes lön, får hon bruka hur hon lagligt vill.

2010-01-23 @ 02:19:42
URL: http://stevelando.blogspot.com
Postat av: Patrik

Om en statsminister köper klockor för 80,000:-, då kan vi alla vara rätt säkra på att han inte är en medmänniska.Å andra sidan, klockan kan ju i och för sig vara en del av en genialisk plan för en bättre värld.Eller är det kanske bara en symbol för att han tycker att tiden är skitviktig?

2010-01-23 @ 07:35:55
Postat av: Mr Profit

För att Sahlin är kvinna? Det är inte så att hon är en representant för sossarna och ständigt ojar sig hur fett de allra rikaste lever på bekostnad av arbetarna? Menar du på allvar, att eftersom hon blir kritiserad som kvinna, att om Lars Ohly skulle spänna på sig en Boss-kostym och en klocka som Reinfeldts, så skulle han slippa kritik bara för han är man? Det hade varit en sådan jävla storm om han hade gjort det.För övrigt kostar Reinfeldt klockan 25'-30', inte 80', om man vill vara petig. Fast rubriken blir ju inte lika klatschig då.

2010-01-23 @ 15:42:02
Postat av: Anonym

Ajdå, särskrivning. "Reinfeldt-klockan" ska det vara. Beklagar att du fick utstå särskrivningen.

2010-01-23 @ 15:46:29
Postat av: Sophie

Mycket enkelt - dom står för helt olika ideal.

Och som kvinna i maktens centra måste man vara än mer skarp, förutseende och strategisk. Trist, men det borde hon väl lärt sig med tanke på vad hon tidigare gått igenom. Allt handlar om trovärdighet. Det är valår. Och småsaker blir hönor.

2010-01-23 @ 17:57:14
URL: http://sophiessanningar.blogspot.com/
Postat av: scaber nestor

@Profit.

Följ länken så ser du varifrån summan kommer, det är det de är till för.@Sophie.

Tvärtom tror jag att Sahlin går stärkt ur detta.

2010-01-23 @ 18:35:55
Postat av: astrid boman

Jag undrar vilka beslut som fattats på grund av Reinfeldts klocka? Jag läste på Jinges blogg intressant om jägarförbundet som håller kurs i riksdagshuset. Inte konstigt att man går emot folkopinionen angående vargjakten.

2010-01-24 @ 09:36:32
URL: http://www.skp.se/blogg/
Postat av: whatthefuckdotcom

Tummen upp!

2010-01-25 @ 16:23:58
URL: http://wtfdcom.blogspot.com/
Postat av: Jenny

Eller hur. Visserligen är hon sosse och han är höger och står för en sådan politik där rika har en massa överflöd. Men helt klart att kvinnor kritiseras på ett annat sätt.

2010-05-27 @ 16:25:34
URL: http://sv.libidil.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0