Usel rehab ligger bakom den ökade sjukfrånvaron?

Från DN.


"Det var inte antalet sjukskrivningar som ökade mellan 1996 och 2002. Flera statistiker har oberoende av varandra räknat ut att närmare 85 procent av sjukfrånvarons ökning berodde på att sjukskrivningsperioderna blev längre – inte på att fler blev sjukskrivna."

[...]

"Myterna om överutnyttjandet har haft stor betydelse för utvecklingen på policyplanet. 2005 gav den dåvarande socialdemokratiska regeringen Försäkringskassan extra resurser till att anställa 300 nya kontrollanter som skulle ägna sig åt slumpmässiga kontroller och misstänkt fusk i de olika socialförsäkringarna. Dessa kontrollanter lyckades under sina första två år att få 378 fuskare lagförda, alltså drygt en per kontrollant. Av dessa var det bara en liten andel som hade fuskat med sjukförsäkringen."
Varför ska det vara så satans svårt kontrollera mot forskning innan man inför en politik som pekar ut sjuka som fuskare?

Det får vara ett slut på de kortsiktiga lösningarna i svensk politik.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: manen

lolololololololololololololololololololololololpolitik :("förstör nu inte diskussionen med att dra in en massa vetenskap!" - riksdagsledamot, oavsett partifärg D:<finns inget politiskt kapital i att erkänna att sjukskrivningshetsen var osaklig, så ALLIANZ FÜR SCHWEDEN lär ju knappast göra det alltså.

2010-01-31 @ 08:58:35
URL: http://8thsymphony.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0