Vad var det vi sa....

Om ni följt vad som skrivits om vargjakten så vet ni att det hela tiden hävdats från jägarhåll och miljöministern att inplanteringen av nya vargar var det centrala i att tillåta licensjakt, något som flera gånger visat sig vara rent nys.

Men det har varit svårt att se det konkret, förrän nu.

Jägarnas Riksförbund påstår att avtalet sagt att de skulle få skjuta i 4-5 år innan inplantering var aktuell, så de hoppar av överenskommelsen om vargflytt.

Något annat var inte att vänta, de har fått sin del av avtalet uppfyllt, att jaga, resten har de aldrig varit intresserade av.


Lantbrukarnas riksförbund har inte förankrat detta hos sina medlemmar, så där lär vi få se motstånd mot utplantering också.

Fler lär följa.

Kort och gott:
Vargjakten är troligen det enda som vi får se av detta avtal, inplanteringen kommer att fördröjas från såväl jägarförbund, länsstyrelser och lokala politiker.

Precis som vi sagt skulle ske.


Fler om vargjakt.
Adam Skevstad, expressen, VF.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Dezcartez

Jägarna har fått sin vargorgasm och är nu inte så sugna på att ligga kvar och kramas. Fast de lovade.

2010-01-26 @ 08:41:01
Postat av: Juristen

Sveket var förväntat. Dåligt av regeringen att inte tillse att överenskommelsen hade nödvändig förankring innan jakten släpptes fri. Sådant brukar annars anses som grundläggande. Regeringens miss visar bara ännu en gång att politiker är clowner som inte har en aning om vad de sysslar med.

2010-01-26 @ 12:45:17
Postat av: smen

Det är ganska genomgående för alliansen. Man driver horden framför sig, skjuter från höften, och hoppas på det bästa. Man skulle nästan tro att de är skolade i Texas.

2010-01-26 @ 13:00:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0