Afghanistan har en lång historia av två saker.

Afghanistan har en lång historia av två saker.

Ockupation och ledare som gör vad som helst för makt.


Nu sedan "försvarsmakten" har fått nya direktiv, som ger dem tillstånd att planera och utföra attacker som tidigare inte varit förenligt med uppdraget som fredsbevarande styrka (av en händelse ganska omedelbart efter de gick från att vara en folklig försvarsmakt till att vara yrkesarme *host*) så är vi en del av ockupationen.

Vi var där från början för att försvara civilbefolkningen, vilket har blivit ett sekundärt uppdrag då vi nu ska bistå USA's anfallstrupper med vad de behöver, inklusive svensk trupp.

Ledarskapet som skrek efter hjälp har blivit en parodi på demokrati, för att behålla makten stiftas det medborgarrätts- och demokratifientliga lagar, det samarbetas aktivt med narkotikakarteller och nu senast även med talibanledare.


Resten av världen är på väg att dra sig ur, Sverige leker GWB-taktik och utökar styrkan.


Ren idioti.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Hans J

Beträffande ditt "host" ovan,Satans bra observation och sammankoppling av två "till synes" helt orelaterade händelser.2010-07-13 @ 12:42:18
URL: http://hansblogg.wordpress.com
Postat av: Aktivdemokrat

Med direktdemokrati hade detta troligen inte tillåtits. Men med den representativa demokratin så tar politikern hänsyn till den egna situationen, risken att mista sin plats, sin lön och kunna se partitoppen i ögonen. Ja, de är beroende av partitoppen, som i sin tur mutas av lobbyister, som avlönas av multinationella bolag och utländska intressen. Skall vi ha någon sorts balans i det hela så behöver vi en balanserad motkraft, dvs en andel direktdemokrati. Jag är förbannad på alla som tycker det är okej att vara omyndigförklarad i beslut som drabbar oss! Med lite "guts" i er så slipper vi dra ut i andras krig, övervakas av FRA, skicka banktransaktioner till USA, och efter valet få en elektronisk fotboja i form av datalagringsdirektivet. Myndighetsförklara dig själv med en röst på "Aktiv Demokrati".

2010-07-13 @ 19:21:03
URL: http://www.aktivdemokrati.se
Postat av: Smen

Allt verkar handla om den starka staten.Inblillar mig att det var Bush som satte trenden, eller kanske Stalin. Efter 9/11, och för all del tsunamin, så har folk efterfrågat den starka staten. Det är utifrån detta som vi fått FRA. Allt om FRA skriker styrka. Staten är stark av kunskap. I beslutet om FRA skulle landsfadern absolut inte få verka svag (regeringsduglighet). Efter det har staten jagat de som de skulle värna om, och nu ska vi kriga.Jag har som exempel under många år surfat in på http://www.vv.se/ innan jag ska ut och köra, för att få koll på läget. Nu blir jag bara irriterad. Den gamla loggan kändes som en avslappnad liten grej i perferin. Den nya loggan känns som ett rött öga som stirrar på mig och vill verka auktoritär. Screw that. Det är faktiskt mina pengar de använder för att hålla koll på mig. Jag följer numera arbeta mindre linjen. Tanken är enkel. Vård, skola, omsorg kommer alltid att kräva sina pengar. Det är pengarna utöver det som vi ska förvägra politikerna.

2010-07-14 @ 02:25:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0