Anklagelserna mot Littorin är inte det intressanta i historien längre.

I en "ord mot ord"-situation väljer den moderata ledningen att få Littorin att avgå samtidigt som man skickar iväg honom utom synhåll.


Med tanke på att Reinfeldt stod sida vid sida med Schenström i över en vecka, trots bildbevis, när hon i hånglade med en journalist över ett glas vin, så förefaller detta vara ett utslag av ren desperation och panik.
Man håller ett nattmöte med Statsministern, Littorin, Pressekreteraren och beslutar tydligen att han ska avgå och sedan chartrar de ett plan för okänd summa pengar och Littorin "går under jorden".


Stämmer påståendena om sexköp eller inte?
Inte intressant längre.


Kan man inte ställa upp bredvid ett av sina vallokomotiv när det blåser lite, varför skulle man göra det för människor man inte känner?


För mig berättar detta hur lite den moderata ledningen bryr sig om medborgarna.
Må vara att ideologi ibland måste gå före enskilda människor, men när en ideologi inte ens skymtar vid horisonten så är det bara makt (läs regeringsduglighet) man är ute efter, vilket denna skademinimeringen verkligen påvisar..


Något man också stör sig på så är det hyckleriet, bäst beskrivet hos HAX:

"Problemet är att Sven-Otto Littorin har varit politiker. Han har tramsat med när morallagstiftningen har rullats ut. Han är medansvarig för sexköpslagen. Och så trillar han dit på den själv.

Att medverka till en orimlig lagstiftning som vill sätta folk i fängelse för ett brott utan offer – och sedan bryta mot samma lag själv – det är naturligtvis dubbelmoral. Det är det som retar mig.
"


Men vi alla väntar på Tant Gredelins "grälla kuvert" nu.
Kom igen Askan, var är dina uttalanden om att sexköpare ska hängas ut idag?
Fler som skriver.

Bloggar:
Ankersjö, Westerholm, Mina Moderata Karameller, Röda Malmö, Röda Berget, Martin Moberg, Radikalen.

media:
Aftonbladet, 2, Svenska Dagbladet, 2, Dagens Nyheter, 2,


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: reino landmann

finns en del att googla på som rör moderaterhttp://www.totalskandal.se/sida20.html

2010-07-10 @ 23:27:38
Postat av: fanny

Det tyder väl framförallt på att sexköp är stigmatiserat bortom rimlighetens gränser.

2010-07-11 @ 10:52:25
URL: http://arsinoe.se
Postat av: Kalmardamen

Ja, detta hyckleri är skrämmande.

I och för sig så hade jag inget förtroende för regeringen tidigare heller, men....

Nu börjar jag bli rädd att den här dubbelmoralen ökar politikerföraktet och skadar demokratin.

2010-07-11 @ 15:10:59
URL: http://kalmardamen.blogg.se/
Postat av: larserick

Kalmardamen. Nu är dubbelmoral inte förbehållet regeringspartierna på minsta sätt.Alla partier hyser givetvis personer som någon gång snubblat. Ibland borde partiet ha ställt upp och stöttat dem när det finns orsaker som inte direkt är självförvållade, ibland kanske även då.Men rent generell så är partierna allergiska emot allt som luktar skandal. Man tar, utom i fallet Bildt och Lundin Petroleum, sina händer ifrån "syndaren" och lämnar ut honom/henne i kylan till vargarna. Känslokallt. Otacksamt.

2010-07-11 @ 18:13:06
URL: http://lars-ericksblogg.blogspot.com
Postat av: Paulaochpernilla - THE SCANDINAVIAN PUMASNÄRKONTAKT AV TREDJE GRADEN PÅ ARBETSMARKNADENNu har storyn med Sven-Otto Littorin, vår fd Arbetsmarknadsminister nått ytterligare en dimension eftersom han ( i sitt ev sexköpsbruk) kan ha mött konsekvensen av sin egen arbetsmarknadspolitik. I dag har vi arbetslösa som ställer sig på gatan för att kunna betala sina räkningar…….det är den nakna sanningen.A-kassan är inte 80% för en normalinkomsttagare utan snarare 35%….. och det betyder max 9500 kr/månad. 1 miljon människor slåss om 50 000 lediga jobb och bakom kulisserna frodas hårresande upplevelser som inte är tänkt att synas eller tas fram i dagsljus. När vi skrev boken: JOBBIG – SÅ FUNKAR JOBBSVERIGE, så var det tänkt att dra ner brallorna, inte bara på Littorin utan på hela politikerstaben, och avslöja för vanligt folk vad de faktiskt sponsrar med sina skattemedel……(Blufföretag som får gratis arbetskraft, kontraproduktiva insatser som kostar milajrder, en Arbetsförmedling som är föremål för skadestånd i miljonbeloppsklassen eftersom de inte klarar av sitt jobb, etc)Efter det blir det nog svårt att få fram en krona till – vare sig det gäller bränna pengar på bål eller grilla en minister……Svenska folket är smartare än vad politiker tycks vilja tro och har svårt för dumhet./PAULA JACOBSSON, PERNILLA WADBORG2010-07-15 @ 21:22:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0