Varg, Val och Vatten.

Det senaste beslutet, att inte ställa sig bakom att tillgång till rent vatten ska vara en mänsklig rättigheter, är faktiskt helt i alliansens linje.

Vargen ska jagas för att rädda den.
Valjakt ska tillåtas - för att minska jakten.

Och nu ska inte tillgång till rent vatten vara en mänsklig rättighet, skälet är.....

"Vad vi har vänt oss emot är själva principen, att man formulerar det som en mänsklig rättighet"


Vad är nästa steg efter det här?
Minska tillgången på vaccin i tredje världen för att rädda liv?

Eller är det just principen med Mänskliga Rättigheter man inte gillar?
Är det för solidariskt att tänka på sina medmänniskor?


Fler om ämnet.
Ipse Cognita, Iakttagaren, Skånemoderaterna, Martin Moberg, Högbergs tankar, Jöran Fagerlund, Jakob Lundgren, Hos Petra.


Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Mållgan

Så länge mänskliga rättigheter gäller för alla människor på jorden så strider de ju mot fundamentet i regeringens arbetslinje. Regeringen skulle säkert inte ha något emot en resolution som deklarerar att rent vatten är en rättighet för alla som arbetar.

2010-07-30 @ 03:35:59
Postat av: Krister Larsson

Men Scaber, du förvånar mig. Det var 41 länder som gjorde som Sverige, dvs la ner sin röst. Detta har alltså inte något med regeringen att göra. Att man på vänsterkanten försöker vinna politiska poäng genom att anspela på att regeringen skulle vilja skada barn i fattiga länder är smutsig och oduglig retorik. Börjar ni få panik på vänsterkanten?Att - som FN nu gör - kalla tillgången till rent vatten för en mänsklig rättighet utan att ha en idé om hur denna rättighet skall förverkligas är tom och meningslös retorik. Det är detta regeringen och övriga 41 nationer vänder sig emot, vilket är hedervärt och förståeligt.

2010-07-30 @ 08:14:36
Postat av: scaber nestor

@HenrikJag vet att det var 41 länder som lade ner sin röst, främst I-länder med god tillgång till rent vatten.Det finns många "mänskliga rättigheter" som när dokumenten skrevs under, inte hade någon egentlig tanke bakom hur det skulle förverkligas, men det hindrade inte Sverige då.Alla människors lika värde var enormt kontroversiellt när det fördes fram, men där hade Sverige inga problem att skriva under.Artikel 12 är idag redan passerad iom FRA-lagstiftningen, artikel 19 är starkt ifrågasatt nu i USA där de börjar införa fotoförbud mot myndighetsutövande.Kort sagt, det finns många "mänskliga rättigheter" som Sverige inte bara har skrivit under, utan även varit med och tagit fram skrivelserna till.Att det är en borgerlig regering är av underordnad betydelse, jag hade varit minst lika frän i min kritik om det varit en vänsterregering.FÖR JAG ÄR INTE VÄNSTER, JAG ÄR INTE HÖGER:Jag är Scaber Nestor.

2010-07-30 @ 12:50:18
Postat av: manen

mjo, gissade på att det var en slags snömos-deklaration, nästan lite som smile-29(skillnaden är ju dock att smile-29 kan leda till förslag och genomröstade direktiv). Tror faktiskt det var därför Svedala la ner sin röst ist. för att rösta för nått som redan är dött^^

2010-07-30 @ 14:14:11
URL: http://warhammer40konline.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0