De skottsäkra västarna och andra skrönor som sprids. (Ship To Gaza.)

Det har varit en lång dag, så först nu fick jag tillfälle att ta tag i det som hävdats vara falska bilder på skottsäkra västar.

Detta skriver Helsingborgs Dagblad.

----------------------

"Att just ”Mavi Marmara” var först i bordningsräden beror med största säkerhet på att just det fartyget hade en satellitsändare som omedelbart måste slås ut. Och med kraftiga störningssändare kunde man sedan också se till att inga mobilsamtal, bloggar eller twittermeddelanden kunde skickas ut. Ut kom bara bilder och information från Israels armé.

Men med fotografiet ovan hade man oflytet att glömma att radera dess digitala basinformation. Av den kan man utläsa att bilden togs 4 år, 3 månader och 21 dagar innan bordningen. Den 7 februari 2006.

Av vem och i vilket syfte framgår dock inte. Bilden kan betraktas på http://i.imgur.com/u9Kul.jpg.

På nätet pågår debatten om hur detta var möjligt.

Utan störningssändare."

--------------------


Tyvärr är det en brutal tystnad som råder från stora delar av rikspressen.

Jag kan inte säga att allt som skickas ut från den Israeliska militären är falsk information, däremot verkar det vara att några personer vill förstärka bilden med hjälp av saker som aldrig funnits på skeppen, uttalanden som aldrig gjorts och falska inspelningar.

Vilket gör att inget av det som slipper ut från censuren kan tas på allvar, ens om det vore sant
Speciellt som resultaten från obduktionerna nu kommer ut, som visar på rena avrättningar.

Men vi ska vara tacksamma för att internet är relativt fritt, utan alla dessa människor som gör efterforskningar hade många fler trott på den propagandan som nu pytsas ut i medier, via bloggar och i kommentarsfält.


AB,

Lenefors, Tianmi, Möller, Kilden & Åsman, Annarkia, CFK, Helle Klein, Törnebhom.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Andreas

Just västarna verkar vara ett villospår. Kameran Nikon D2Xs släpptes enligt uppgift först sommaren 2006, flera månader efter datumet i fotots metadata. Mer sannolikt verkar att dom bara inte brytt sig om att ställa kamerans klocka.Å andra sidan visar fotot bara en hög skottsäkra västar med motsvarande röda korsets symbol på, vilka normalt används av hjälparbetare i krigszoner. Ganska väntat att det skulle finnas i bagaget, och rätt oförargligt.

2010-06-06 @ 16:51:24
Postat av: Rickard Olsson

Äsch, Andreas hann före mig. (http://www.dpreview.com/news/0606/06060102nikond2xs.asp)

2010-06-06 @ 22:11:39
URL: http://www.webhackande.se
Postat av: Hans J

Kommandosoldater lär sig att man ska skära av luftstrupen först så att offret inte kan larma och skrika på hjälp. Ut ska bara lite väsande komma medan resten av avrättningen görs...Så självfallet ska kommunikationsmöjligheten slås ut fast man undrar ju varför. Det talas om "rent-mjöl-i-påsen" i tid och otid men varför ville israelerna egentligen hindra kommunikation? Skulle aktivisterna hindras från att ropa på hjälp eller kalla på förstärkningar eller vad var egentligen meningen?

2010-06-06 @ 22:56:44
Postat av: Mats Carlsson

Någon gång i början av 90-talet, så befann sig några skinheads i Malmö dagen innan 30-november-firandet i Lund. De stötte där på två civilklädda polismän som ville granska gruppen närmare. Skinheadsen uppfattade bara att de två hade vapen , men inte att de var poliser och gick mot poliserna för att avväpna dem.Då avfyrade en polis i panik ett skott som gick i riktning mot en av skinsen som samtidigt vände sig om och träffade denne i bakhuvudet. Av den information som först kom ut i media trodde många att det var fråga om en regelrätt avrättning.Vanliga soldater siktar först och främst mot bröstet om de vill döda, prickskyttar med kikarsikte har tid att sikta mot huvudet om målet inte rör sig snabbt.IDF mötte oväntat motstånd, det måste ha varit rätt kaotiskt på båten.

2010-06-07 @ 20:56:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0