Ge Julian Assange en fristad i Sverige! (wikileaks)

Sedan det uppdagats att wikileaks har ca 260.000 dokument i sin ägo om allehanda pinsamheter som USA har begått, så befinner sig wikileaks grundare Julian Assange mer eller mindre på flykt.

Sverige har en lång tradition av att erbjuda politiska flyktingar en fristad och så¨bör vi göra även nu om det skulle krävas.

Vi vet att CIA och andra amerikanska säkerhetstjänster har gott om blod på sina händer och om dessa dokument innehåller saker som kan peka ut ansvariga topp-politiker för saker som är kriminellt eller brott mot folkrätten/mänskligheten, så är ingenting omöjligt.

Så gör er röst hörd i detta upprop!

Ge Julian Assange en fristad i Sverige!AB, Daily Mail, Independent, Telegraph.
Caught in the act, Björnbrum.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Michael Gajditza

Självklart! Han kan få bo hos mig!! Var skriver man under?

2010-06-13 @ 15:12:59
URL: http://blogg.aftonbladet.se/21909
Postat av: scaber nestor

Ska skapa en facebook-grupp.

2010-06-13 @ 16:11:52
URL: http://scabernestor.blogg.se/
Postat av: Shane Murray

Here is an open editorial on openetherpad regarding Sweden and protecting wikileaks. Feel free to contribute if you like.http://openetherpad.org/orJSZs2cZQ

2010-06-13 @ 17:29:55
URL: http://www.nrli.tv
Postat av: ANNM

Han borde lägga upp allt råmaterial på en gång, överallt där han kommer åt - allt från webservrar som RapidShare till The Pirate Bay och mer hardcore-krypto-nät som Freenet och TOR Hidden Services. Det är ju inte så stor mening att jaga honom om allt material är allmänt tillgängligt.

2010-06-13 @ 18:40:09
Postat av: mfa

Jag tror inte Sverige är någon vidare tillflyktsort för människor som flyr undan USA:s underrättelsetjänst. Det har den svenska regeringen bevisat tidigare. Då de låter främmande makt agera på svensk mark och kidnappa svenska medborgare och skyddsobjekt allt för att USA känner sig hotad av dessa, eller misstänker att dessa personer kan möjligtvis inneha information direkt eller indirekt som kan hjälpa dem att skydda sina egna intressen. Det spelar ingen roll om denna hjälp från den svenska regeringen bryter mot svensk grundlag, svensk lag samt internationella lagar Sverige har förbundit sig att följa. Det enda Sverige gör är att skaffa sig en garanti som inte är värt pappret det är skrivet på och sedan är de nöjda.Assange vad du än gör sök inte skydd i Sverige, även om den svenska befolkningen är hederlig och aldrig skulle sälja dig men vår regering kommer att sälja dig bara för att få slicka lite amerikansk röv. Inget i Sverige är värt mer än amerikansk rövdelikatess.

2010-06-13 @ 19:35:46
Postat av: manen

men.. Sverige är ju, har vi erfarit, inget land för folk som är eftersökta! Vi böjer oss framåt så snart SecState auf USA börjar böla om KRIGET MOT TERRORISMEN där säkerligen hrr. Assange är en BARNPEDOFILDELARTERRORISTDROGBRUKARE! pust/*ironi_avom nu hrr. Assange tar sin tillflykt till Sverige bör nog inte myndigheterna få veta, ja menar vi vet ju vad som hände när USA krävde att få skicka ett par egyptier på sightseeing i deras ursprungsland!

2010-06-13 @ 19:37:00
URL: http://8thsymphony.com
Postat av: Michael Gajditza

Successivt så ger oss verkligheten de argument vi brytt våra hjärnor med att hitta. Verkligheten visar att rent mjöl i påsen argumentet är precis så ihåligt som sagts.Problemet ur Pentagons synvinkel är att mjölet är rent, d.v.s sant och äkta och sanningen kan ibland vara väldigt skadlig!Att vara sanningsbärare i en miljö där den som har makten vill hålla sanningen förborgad för medborgarna, har också alltid genom historien varit ett farligt uppdrag. Ergo, det rena mjölet skyddar dig inte ett dugg mot statens makt och vilja.Här finns dock ett stort hopp om förbättring i och med internets framväxt. En sanning blir numera känd av ett så stort antal människor samtidigt att cover-up aktioner blir närmast meningslösa och i grunden bara bekräftande.

2010-06-13 @ 20:01:02
URL: http://blogg.aftonbladet.se/21909
Postat av: IT Liberal

Mycket märkligt kan hända i en värld där Assange jagas mer än Osama Bin Ladin. Om HD säger nej kan regeringen inte verkställa en utlämning till USA. En utlämning till USA skulle också kräva medgivande från Storbritannien som utlämnat honom hit, vilket jag kommer att ske.

2010-12-10 @ 11:15:24
URL: http://itliberal.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0