När ska vi lämna denna rest av det rasbiologiska institutet bakom oss?

När ska tvångskastrering gå till historien som det barbariska ingrepp det är och ta sin rättmätiga plats i historien tillsammans med människofientliga ingrepp som tvångsförflyttningar av romer, tvångskastrering av personer med nedsatt intellektuell kapacitet och barnhemsbarnen?

Det är dags att erkänna och låta HBT-personer, alla HBT-personer få plats i samhället.
Kan vi låta barnlösa heterosexuella par få hjälp till barn, kan vi inte samtidigt stjälpa transpersoners möjligheter att bli föräldrar.


Del1 - Amanda Briheds artikel i Aftonbladet.

Del2 - Göran Hägglunds replik.

Del3 - Amandas slutreplik (kommer senare).Bloggar:
SecOp, Beijbom, SMK, Odsvall, Klartexten, HBT-sossen, Lukas, Trollhare, Bengt Held, liberati, Svart Måndag, Per Pettersson, Helena von Schantz.Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Manne

varför har vi inte gjort det innan undrar vän av ordnûng?

2010-06-23 @ 18:32:43
URL: http://warhammer40konline.net
Postat av: Klartexten

Hur kan du kalla det för tvångssterilisering? Ingen tvingar dom! Dom utför steriliseringen FRIVILLIGT såklart!!! Vill dom byta kön så kan dom såklart inte behålla sina könskörtlar! Man får allt bestämma sig om man vill vara man ELLER kvinna! Man kan inte välja båda! Sunt förnuft!

2010-06-24 @ 00:17:57
URL: http://klartexten.wordpress.com/
Postat av: scaber nestor

Klartexten, ditt sunda förnuft lämnar en hel del att önska.Gör som så att du besöker en av de psykologer som är involverad i transitionsprocessen och ta reda på vad som egentligen sker.

2010-06-24 @ 06:59:47
Postat av: Pelle

Jag tycker att även myrstackarna ska få adoptera helt fritt utan krav för det är så synd om dom och alla andra just nu.Finns ju många heterosexuella föräldrar som dagligen får avslag med de mest egendomliga förklaringar av svenska adoptivenheten men för allt i världen, stötta de som avviker från mallen i gängse ordning eftersom detta uppenbart är så mycket roligare att diskutera. :)

2010-06-24 @ 08:04:41
Postat av: Daniel

det intressanta är att båda repressenterar samma regering.men då Sabuni har deklarerat att Alliansen är det bästa för HBT-personer, så antar jag att tom Folkpartiet tror och hoppas att KD åker ur riksdagen.

2010-06-24 @ 08:12:32
Postat av: Ulrika Ring

...när? Jo, när Sverige blir civiliserat och mänskligt (igen). Och det är långt dit. Som det ser ut nu så är vi på väg tillbaka UPP i trädkronorna.//Ulrika

2010-06-26 @ 10:36:30
URL: http://blogg.fattigariddare.info

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0