Om det fanns legosoldater ombord, hade Israel verkligen släppt alla fria så fort?

Israelisk militär går ut med uppgiften att det skulle ha funnits 50 legosoldater ombord på det bordade fartyget.

Enkel logik.
Om 50 legosoldater gjort motstånd mot bordningen.


1. Hade någon av den varit vid liv efteråt?

2. Hade Israel släppt och deporterat dom?


Svar.
Inte en snöbolls chans i helvetet att de hade undkommit med både livet i behåll och undvikit att bli anklagade för terrorism.
Däremot blir jag mer och mer orolig för personerna ombord på fartyget Rachel Corrie, som förlorat kontakten med omvärlden sedan några timmar tillbaka.

Från Svensson.

"Alla förbindelser med det humanitära hjälpfartyget Rachel Corrie, som är på väg mot Gaza, verkar för närvarande vara brutna."Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Daniel

"komplicera inte det här genom att säga sanningen!" Groucho Marx

2010-06-04 @ 15:20:36
Postat av: peerpede

Ingen vet om dessa är frisläppta...

2010-06-04 @ 16:43:38
Postat av: Dexdron

Tidigare hävdade IDF att dessa var al-Qaida, något som de senare raderade från sin officiella sida.

2010-06-04 @ 17:07:20
Postat av: Mikael Hedberg

Alltså, om det va 50 soldater på skeppet, varför blev aktivisterna då så överkörda? Känns som om det borde ha blivit betydligt mer strid isf.Och vad då... var det 50 legosoldater med som hade beväpnat sig med köksknivar? En soldat tar med sig sitt vapen när han ger sig ut på uppdrag.

2010-06-04 @ 19:05:57
URL: http://www.skivadlime.se
Postat av: manen

undanflykterna tycks bli mer och mer desperata!

2010-06-04 @ 21:11:54
URL: http://8thsymphony.com
Postat av: manen

eller har Israel helt plötsligt definierat om de aktivister som gjorde motstånd mot stormningen av deras skepp till legosoldater?!?

2010-06-04 @ 21:39:40
URL: http://8thsymphony.com
Postat av: Madde

Hejhej:) jag har en kategori "tjejsnack, sex och kärlek" Som handlar om allt. Diskussioner, funderingar, tips och lite hjläp finns:) De flesta vet det mesta men de finns de som inte gör det. Så jag har denna kategori för att hjälpa och för att det är ett himla kul ämne att skriva och prata om:) Kolla gärna igenom den och kommentera bra eller dåliga saker om kategorin, eller något du skulle vilja läsa mer om:) Skulle vara jätte snällt! Tack för hjälpen på förhand:)

2010-06-04 @ 22:17:59
URL: http://madeleinebjornlund.blogg.se/
Postat av: Nisse

Legosoldat kan vara en term man använder även om dödlig utgång inte är ett måste. Soldater används till ganska mycket.

För att summera ett möjligt scenario för er mindre begåvade som inte kan lägga ihop två och två så kan följande ha skett.

Ship to gaza planerar att sända utrustning och material i en konvoj. En militant grupp inser PR värdet i att Israel "anfaller" en hjälpsändning och allt som krävs är bara att man väntar på dem när de kommer. Är faktiskt en genial plan om det nu skedde då den skada Israel tog var långt värre än ett par raketer. Att sen Henning M har mer än en skruv lös borde inte hindra er andra från att se djupheten i konflikten och inte måla i svart och vitt.

2010-06-04 @ 22:28:53
Postat av: XcM

"Om det fanns legosoldater ombord, hade Israel verkligen släppt alla fria så fort?"

Israel har inte släppt ALLA. Du LJUGER medvetet!

2010-06-05 @ 00:05:03
Postat av: scaber

@NisseDu målar upp en konspirationsteori av en händelse som inte kan verifieras.

Kalla inte andra för mindre begåvade när dina egna teorier är i "VM-58 hände aldrig"-klass.@XcM

Följ länken, jag lade fram texten utefter vad Israeliska armen själv har sagt till Israelisk media.Så vill du kalla folk för lögnare, ring Jerusalem Post och för fram dina åsikter dit.2010-06-05 @ 00:16:33
Postat av: mange

@ xcmEftersom uppenbara svårigheter att ljuga omedvetet så... men nej, jag tror inte scaber ljuger. Han kanske har fel, eller de han citerar kanske har fel. Om du har fel, ljuger du då?Är det bara jag, eller är det inte en paradox att en humanitär konvoj försöker ha ihjäl soldater? Oavsett om det är Aljazeera eller IDF som filmat ser det onekligen väldigt konstigt ut... inte ICRC direkt kan man säga.Och nej, jag tycker inte det var rätt att borda. Det var jävligt fel och blockkorkat. Var det då ett intelligensbevis att använda våld mot en militär som man vet agerar utifrån principer om oproportionerligt våld? Nä, det var det inte.Nu riskeras istället en debatt om att det i grunden var israelhatande våldsverkare snarare än fredsaktivister som åkte med på den där båtturen.

2010-06-05 @ 00:30:00
Postat av: Martin Widmark

Försvarar man sig mot folk som bordar ens skepp på internationellt vatten får man använda så mycket våld som nöden kräver.Det är inte så konstigt att det blev kaos och tumult på den turkiska båten. Ja, man planerade och tränade för att göra sk passivt motstånd. Det gjorde man också, men det hela spårade ur när Israelerna började skjuta skarpt och dödade folk innan de bordade. Om du får se din kompis journalisten bli skjuten i huvudet och uppenbart dödan när han försöker fotografera Israeler kan det kanske hända att du tappar fattningen? Kanske tror du helt legitimt då att ditt liv också är i fara? Hur skulle du agerat?Och hur kan man om man kallar sig liberal försvara att en stadsmakt olagligen dödar, misshandlar, kidnappar folk? Och också stjäl personliga ägodelar? Håller journalister inlåsta på obestämd tid? Hur skulle ni som kallar er liberaler reagera om Kina bordade skepp på internationellt vatten, dödade delar av besättningen och sedan låste in resten utan rättegång? Applåder?

2010-06-06 @ 00:06:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0