Socialtjänsten i Majorna skiter i ett dödssjukt barn.

Vissa saker får helt enkelt inte gå fel, som detta exemplet på en ensamstående mor med ett dödssjukt barn som inte får hjälp.Frän Newsmill.


"Socialtjänsten hade inte hört av sig på två månader för att ge stöd med avlastningen min väninna ansökt om. Pappan till barnet avstod tidigt sitt pappaansvar och har ingen kontakt med sin dotter. Detta är en reellt enastående ensamstående mamma.

 

Och mammans båda föräldrar har båda själva fått allvarlig cancer. Pappan innan dottern, senare föll mamman ihop. Tre nära familjemedlemmar med cancer. Så familjen finns inte alls som stöd. Men de gamla föräldrarna har redan fått hemtjänst och annat de behöver i Stenungsund.

 

Efter tio (10!) veckor sedan dotterns sjukhusinläggning pga akut leukemi fick mamman ändå ett besked på sin ansökan till Socialtjänsten:

 

Avslag på 40 timmars hjälp av Avlösare per vecka. Men fick 20 timmar med Kontaktmän. Vuxna vänner som dottern känner som får ett arvode på 100 kronor timmen, brutto, dygnet runt, dvs utan OB-tillägg för att kanske få sova 3-4 oroliga timmar och sedan gå till sitt vanliga jobb.

 

Nu var det ju bara så att det inte ens var rätt svar på mammans ansökan eftersom hon ansökt om Avlösare på 40 timmar som får avtalsenlig lön, som ger både pension och semesterersättning.

 

Dessa vänner, som den sjuka dottern känner och orkar träffa, de kanske får tacka nej till ordinarie jobb för att vaka över flickan.

Men Socialtjänsten tycker kanske att man ska vara Florence Nightinggale och skita ut pengar till sin hyra?

 

Det här manuset till deras liv har någon sinnessjuk korsning mellan Norén och Dali skrivit, för nu fattas det bara att ett UFO stiger ner, så blir allt lite trovärdigare.

Vad sade då handläggaren på Socialtjänsten när mamman undrade varför han inte ens hade börjat behandla hennes ansökan om avlastning hon hade ansökt om två månader tidigare. Han svarade att: Jag förstod ju inte att det var så akut.


Leukumi. När blev lekumi inte ett väldigt akut tillstånd?

 

Dessutom har socialhandläggaren haft mage att ringa avdelningen och fråga om inte tösen kan vara ensam så mamman kan åka hem och sova ibland. Flickan är tolv år."

 
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0