Svenskar bryr sig bara om krigsbrott om det är juggar, blattar eller negrer som utövar dom.

Vi vet hur hård domen i tidningar och bloggsfären har varit så länge det har varit juggar, blattar och negrer som anklagats för krigsbrott.

Men när Utrikesministern har varit delaktig i 10.000 människors död, så rycker folk på axlarna och pratar om vädret.


Är vi så övertygade om vår egen förträfflighet som nation och etnicitet att vi sakta men säkert håller på att bli en bananrepublik, där vi ser genom fingrarna att topparna har kontakter med organiserad brottslighet och saknar kontakt med verkligheten?

Jag kan dock ana mig till vilket ramaskri det hade varit om personen som suttit i Lundin Petroliums styrelse hade hetat Mona Sahlin.


Mark Klamberg gör en rent juridisk analys av läget som verkar vettig.DN, DN2,
Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer
Postat av: Egil

Nja, jag tror att folk inte riktigt ser honom som delaktig då han knappast varit på plats och själv varit med om att skjuta, våldta och fördriva befolkningen.

hurvida styrelsen på Lundin oil varit medvetna om vilka brutala metoder som använts av landets regeringsoldater för att "säkra" området är väl själva frågan om han är skyldig till medverkan i krigsbrott.

Om det är/var allmänt känt så är väl även de som väljer att köpa aktier eller "billig" olja medverkande?

vilket ofta är vi själva, och då slår vi ifrån oss.

De vi svenskar oftast blir upprörda över är de som faktisk utför brotten på plats, vilket då brukar vara de du pekar ut som Juggar, blattar och negrer.

Men det är klart att kan man ta politiska poänger så

kan pressen gå hur långt som helst.

2010-06-12 @ 12:37:12
Postat av: Daniel

Snacka om snedtramp mr.Starow Gul,brun,vit spelar ingen roll skiten är att ingen bryr sig om nordkoreaner,hutuer,tutsier inte på grund av hudfärg utan mängden olja i deras land... så lägg av världen är inte styrd av rasister, många är judar, den styrs av profithungriga kapitalister som säljer vilken färg som helst för dollarns gröna färg...

2010-06-12 @ 19:31:09
Postat av: larserick

Nja, det är ju så att den som håller i revolvern el dyl ofta anses som mera skyldig än den som beordrat eller bara "önskat" att revolvermannen utfört beställarens önskemål. Carl Bildt har haft ett nedfläckat rykte sedan länge pga detta. Nu borde han avgå. Åtminstone. Och sedan får det avgöras om han kan ställas till svars på något sätt, rent juridiskt.Märkligt att inte en "fri och granskande press" kräver detta...Däremot måste vi vara uppmärksamme emot kollektivt skuldbeläggande av personer. Ideologier (nazism, kommunism) kan dock, i varierande grad vara skyldiga - på ett sätt som snubblande nära liknar Carl Bilds. Anser jag.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0