ACTA-resolutionen antagen + Samtidigt i Sverige....

Läser hos HAX att resolutionen att öppna upp ACTA-avtalet antagits med förkrossande majoritet.

från PP's pressmeddelande.

--------------

"ACTA: En seger för öppenheten

Europaparlamentet röstade i dag, med förkrossande majoritet, för att förhandlingarna om det så kallade ACTA-avtalet skall öppnas upp för insyn. Parlamentet gjorde också klart att det inte tänker acceptera avstängning av fildelare från internet som en del av detta handelsavtal.

"Äntligen har de folkvalda i EU gjort en tydlig markering. Vi har visat att vi inte accepterar hemlighetsmakeri. Vi har visat att vi slår vakt om ett öppet internet för alla. Och vi har visat att parlamentet inte finner sig i att bli behandlat som en dörrmatta" säger Christian Engström, ledamot i Europaparlamentet för Piratpartiet."

----------------


Samtidigt i Sverige.

"Kulturskaparna" kräver att få betalt för sina skapelser.
Tänk, jag trodde de bara hade rätten att TA betalt för sina skapelser.

Och de hänvisar till att en stor del av befolkningen vill ha upphovsrätt på nätet.

Doh.
Ingen, eller väldigt få, säger att upphovsrätt inte ska gälla.
Däremot gäller kritiken den orimliga skyddstiden och medlen som används vid misstänkta upphovsrättsbrott.
Jag betvivlar att speciellt många konstnärer och författare vill se denna statliga censur i verkligheten, för den lär även drabba deras "skapelser", speciellt om den innehåller samhällskritik eller i de fall de medvetet bryter mot lagen.

Jag vill gå så långt att påstå att man skapar för själva skapandets skull, om man dessutom har en möjlighet att få betalt för det, är det en bonus.
(Skulle gärna fått betalt för att sitta här och sätta mina tankar "i pränt", men skulle det varit mitt huvudmål hade jag utgett mig för att vara 16, småkåt och ha åtsittande kläder)


Sitter även och undrar hur artister, skådespelare, dansare etc har råd att föda alla dessa intresseorganisationer och lobbygrupper.

Finns det en sammanställning på hur många de är och hur mycket de kostar årligen?

Sen undrar jag om samtliga medlemmar i STIM verkligen ställer sig bakom detta?
Var det ett majoritetsbeslut bland medlemmarna eller var det ett styrelsebeslut som sade att det behövs ytterligare en intresseorganisation med tillhörande arvoden, administration etc ska byggas upp?

För att vara en så fattig sektor i samhället som de påstår sig vara, verkar "kulturskaparna" ha råd att avlöna väldigt mycket administrativ personal.
Fler om ovanstående ämnen.
MP (via newsdesk), SvD, DN, CE, LoL, UV, Yamiko, ConnyT, Unni, MMK, Opassande, Tianmi, Lake, Copyriot, Syrrans Granne.

Hans Rosén skriver inspirerat
om ACTA-förhandlingarna från ett "Deep Throat"-perspektiv.

Pinged at TwinglyIntressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: smen

Dock intressant att se hur de verkar bygga nya skepp så snart de bränt det gamla. De verkar inte förstå att det inte är förpackningen det är fel på, utan innehållet. 8 av 10 tycker säkert att upphovsrätt ska gälla på nätet, men jag misstänker att 10 av 10 tycker att en ISP inte ska få väga varenda etta och nolla som rör sig i ens kommunikationsström

2010-03-10 @ 14:09:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0